Política

política

Feijóo obre la porta a una moció de censura amb el suport de Junts

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no descarta plantejar una moció de censura contra Pedro Sánchez després de les eleccions europees del 9-J. En una entrevista a Antena3, ha afirmat que no li agrada fer “política ficció”, però ha apuntat en aquesta direcció malgrat que necessitaria el suport de Junts per prosperar. La maniobra seria com a mínim sorprenent en un moment en què els populars estan carregant durament contra Junts i específicament contra Carles Puigdemont arran de l’aprovació, la setmana passada de la llei d’amnistia al Congrés. Sense anar molt lluny, en un míting a Vigo el 30 de maig, la candidata popular als comicis de diumenge, Dolors Montserrat, acusava Pedro Sánchez de “salvar Puigdemont i abandonar els espanyols”: I l’endemà a Eivissa, Montserrat insistia que el president del govern espanyol “ha entregat la governabilitat i la igualtat de tots els espanyols a un pròfug de la justícia per set vots”, en referència a un Puigdemont amb qui Feijóo hauria de comptar si vol executar la moció de censura.

“Veurem que passa diumenge” a les eleccions europees, “puc assegurar que som l’alternativa a Sánchez, i si aquesta majoria social que no està d’acord amb la majoria del govern es converteix en majoria electoral”, ha assegurat el líder dels populars. “Si el 9-J envia un missatge, veurem més aviat el final del túnel, i farem servir totes les eines al nostre abast”. En aquest sentit, ha recordat que la moció de censura “és una eina”, però “cal tenir el context adequat i pensar que pot ser útil”.

Tot i l’enrevessada aritmètica de la censura, Feijóo ha insistit a denunciar els acords de Sánchez amb l’independentisme. De fet, segons el líder del PP, “a Espanya passarà el que digui Puigdemont”. “Illa i Sánchez han elegit com a socis l’independentisme, i seguiran amb ells a Catalunya i Madrid”, ha sentenciat.

En aquest marc, ha insistit en el fet que tant la seva formació com les comunitats autònomes del PP presentaran recursos d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia. Segons Feijóo, l’amnistia “no s’aplicarà” a Espanya, perquè “va en contra de l’ordenament jurídic” i és una “il·legalitat”.

Si encara no ho ha fet -ha dit- és perquè no s’ha publicat. Pel líder del PP, si la llei encara no ha aparegut publicada al BOE és perquè el govern espanyol vol esperar a les eleccions del 9-J i impedir, d’aquesta manera que els jutges puguin actuar abans dels comicis europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona