Política

Puigcercós assumeix la presidència del grup parlamentari d'ERC en una reunió descafeïnada per les absències

CATALUNYA

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha assumit aquest dimarts la presidència del grup parlamentari dels republicans a la cambra catalana en una sessió descafeïnada per les absències. El president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, no hi era, i tampoc hi han assistit els diputats carotistes Ernest Benach (president del Parlament) i Sergi de los Rios. Faltaven també Miquel Àngel Estradé i Uriel Bertran, líder d'un dels corrents crítics de la formació, Esquerra Independentista.

Fonts del partit han restat importància a aquestes absències. Segons han assegurat, Benach ha estat intervingut d'una afecció en un peu, tal com tenia programat des d'abans de les eleccions. De los Rios i Estradé, que són regidors, tenien feina com a membres dels respectius consistoris –Tarragona i les Borges Blanques– i Bertran "s'ha disculpat perquè tenia un compromís previ". Les mateixes fonts han assegurat que la reunió ha estat convocada amb poca antelació per poder nomenar abans de les vacances de Setmana Santa el nou president del grup parlamentari –Puigcercós en lloc de Joan Ridao, un dels tres diputats republicans triats pels electors per al Congrés–, i la nova portaveu i portaveu adjunta.

La marxa de Ridao ha comportat una reestructuració de la direcció del grup, que es completa amb el nomenament d'Anna Simó com a portaveu i de Patrícia Gomà com a portaveu adjunta. Tot i remarcar que fins ara la coordinació amb el Govern ha estat "bona", Puigcercós ha apostat per millorar-ho i creu que la seva experiència com a conseller hi pot ajudar.

El nou president del grup d'ERC al Parlament ha mostrat la seva voluntat que les votacions per separat segueixin sent "excepcions", i "no la tònica", i reforçar "els mecanismes interns de debat, d'acord i de consens" amb els socis de Govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.