Política

política

Comín exigirà a la nova Comissió Europea que faci de mediadora en el procés d’independència

El candidat de Junts al 9-J defensa que es pot millorar el finançament de Catalunya “sense pagar el preu descomunal” d’investir Illa

El candidat de Junts al 9-J, Toni Comín, ha assegurat avui que la Comissió Europea ha de deixar de considerar el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol un tema intern i ha avançat que, a canvi dels seus vots, el seu partit exigirà a la futura presidència de la Comissió que faci de mediadora en el procés d’autodeterminació de Catalunya. Comín ha deixat clar que la nova Comissió que sorgeixi dels comicis de diumenge ha de deixar de “rentar-se les mans”. “Prou de dir que és un afer intern, ha de fer de mediador partint de la premissa que les nostres aspiracions són legítimes”, ha afirmat en una roda de premsa per a l’ACN.

En clau interna i donant resposta a la condició de millorar el finançament de Catalunya que ERC ha exigit al PSC per a una eventual investidura de Salvador Illa, el candidat de Junts al 9-J ha defensat que es pot millorar el finançament de Catalunya “sense pagar el preu polític descomunal” de fer president de la Generalitat el líder socialista. Comín ha assegurat que el seu partit i ERC “poden arrencar un nou finançament” al govern espanyol “amb la seva força al Congrés”, negant que “l’única via” sigui investir Illa.

Sobre la carta en la qual el president espanyol Pedro Sáncgez critica la citació judicial de la seva dona, Comín li ha reclamat “menys cartes i més reformes”, acusant-lo de “descobrir ara el lawfare”. Tot i estar en una posició privilegiada per fer canvis, li ha recordat, el PSOE no ha derogat la Llei mordassa ni tampoc ha reformat el sistema de tria del Consell General del Poder Judicial. Sobre aquest últim punt, s’ha mostrat partidari de donar suport a una reforma de l’organisme “si aquesta ha de facilitar que els jutges actuïn d’acord amb la llei”. “Tot el que serveixi per retirar instruments a l’Estat per reprimir l’independentisme és normal que tingui el suport de Junts”, ha argumentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia