Política

política

Junts denuncia que la sentència intenta “contrarestar el resultat de les urnes”

Jordi Turull critica que “els partits espanyols sempre tenen el comodí del TC i el TS”

Junts denuncia que la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el vot telemàtic de Lluís Puig interfereix en l’activitat del Parlament, que es constituirà el pròxim dilluns 10 de juny. Així ho ha denunciat el secretari general del partit, Jordi Turull, que ha criticat en un missatge a la xarxa X recollit per l’ACN que “els partits espanyols sempre tenen el comodí del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem per contrarestar el resultat de les urnes”. I , fent referència a la nova carta a la ciutadania del president espanyol, Pedro Sánchez, ha reblat: “No fallen mai. I no cal fer una carta a la ciutadania”.

La resolució de l’alt tribunal podria afectar la capacitat de Puig i de l’expresident Carles Puigdemont de votar la constitució de la nova Mesa del Parlament, quan tots dos hauran de tornar a demanar l’ús del mecanisme telemàtic.

Des d’ERC també han condemnat la decisió de l’alt tribunal, destacant que “arriba a cinc dies de la constitució del nou Parlament, més d’un any després que el PSC interposés un recurs contra el sistema de vot telemàtic transitori”. En un comunicat, els republicans recorden que ja van lamentar tant aquest recurs “com la resta d’intents del PSC a la Mesa -al costat de la veu contrària de Cs, PP i Vox- per frenar qualsevol via democràtica per garantir drets a representants polítics represaliats durant l’anterior legislatura i, en conseqüència, silenciar la ciutadania a qui representen”.

Esquerra alerta que el moviment del TC vol “torpedinar les majories al nou Parlament i per tant dificultar, per exemple, que surti escollida una Mesa antirepressiva que pogués ser garant de drets per a tots els diputats i diputades afectats encara per la repressió a l’inici d’aquesta legislatura”. Insisteixen que “la judicialització mai és la via per fer política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia