Política

Zapatero crida a la unitat dels demòcrates: "El final d'ETA estarà més a prop si caminem units"

Erkoreka expressa el seu "menyspreu" a la banda i insisteix que el PNB no té "res a veure" amb l'organització terrorista

El Congrés dels Diputats ha condemnat l'atemptat d'aquesta matinada a Legutiano que ha provocat la mort d'un guàrdia civil i n'ha ferit quatre més. Després de mantenir un minut de silenci el President del Congrés, José Bono, ha donat la paraula a Mariano Rajoy, Josep Antoni Duran, Josu Erkoreta i José Luis Rodríguez Zapatero de forma excepcional abans de començar la sessió de control prevista per a aquesta tarda.

El líder popular, Mariano Rajoy, ha reiterat la condemna a l'atemptat del PP i ha ofert suport al govern espanyol i en especial al seu president, José Luis Rodríguez Zapatero, per "treballar per la derrota d'ETA". Per la seva banda, Josep Antoni Duran ha condemnat "la barbàrie assassina" i ha posat CiU a disposició de la lluita contra el terrorisme. El líder d'UDC ha afegit que la violència d'ETA "no ens mourà de les nostres conviccions ni farà variar els nostres plantejaments". Josu Erkoreta, del PNB, també s'ha sumat a la condemna i ha expressat el seu "menyspreu a ETA", ja que la organització terrorista "no vol una pàtria d'homes i dones lliures, si fos així no portaria el terror als carrers bascos". Erkoreka ha insistit també que el PNB no té "cap punt d'unió amb aquesta organització". "Ens separa un abisme", ha conclòs.

Per la seva banda, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit en la condemna "enèrgica" de l'atemptat i ha assegurat que la llibertat "vencerà el fanatisme assassí". "El pes de la llei i de la justícia i l'estat de dret farà rendir comptes als què han comès aquesta barbàrie criminal". Zapatero ha clos la seva intervenció amb una crida a la unitat dels demòcrates: "El final d'ETA estarà més a prop si caminem units".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.