Política

Piqué renuncia a la seva acta de diputat al Parlament

La retirada de la vida política de l'expresident del PPC arriba una setmana abans del debat de política general

L'expresident del PP català Josep Piqué ha renunciat avui a la seva acta de diputat al Parlament, l'escó del qual ocuparà ara Josep Llobet, que ja va ser diputat en l'anterior legislatura. Segons fonts parlamentàries, Piqué ha presentat un escrit de renúncia davant la Mesa del Parlament i demà es donarà tràmit a la sol·licitud i es farà efectiva.

Fonts pròximes a l'exministre han explicat que Piqué ha optat per presentar ara la seva renúncia davant la proximitat del debat de política general, previst per a la setmana que ve. Segons aquestes fonts, el fet que Piqué estigués en l'hemicicle en un debat tan assenyalat podria suposar una incomoditat tant per a ell com per al seu successor al capdavant del PPC, Daniel Sirera.

No obstant això, l'exportaveu parlamentari del PPC Francesc Vendrell sí que serà present en aquest debat, que obre el curs polític a Catalunya, ja que no té previst renunciar encara a la seva acta de diputat. A falta de conèixer el futur de l'exministre, que té diverses ofertes del sector privat, les fonts consultades donen per molt probable que la seva futura ocupació professional es desenvolupi a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.