Política

política

Petició d’amnistia per dos participants en una manifestació contra Vox

Els acusats s’enfronten a una petició de dos anys de presó per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat

Les xifres de possibles beneficiats per l’amnistia ballen –entre els 486 de la Fiscalia General de l’Estat i els més de 1.500 d’Òmnium Cultural– perquè tot dependrà dels casos que s’accepti incloure. Els afectats per processos intentaran que la xifra sigui el més alta possible i avui mateix, Alerta Solidària i L’Alt Camp No Té Por han sol·licitat que s’apliqui també a dos homes de Valls als quals la fiscalia demana dos anys de presó per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat, que haurien comès en el transcurs d’una manifestació en contra d’un acte de Vox el 7 de febrer del 2021. També se’ls reclama una multa de 2.000 euros en concepte d’indemnització per un agent dels Mossos d’Esquadra que hauria patit lesions lleus, informa l’ACN. Com ha explicat Alerta Solidària, els encausats fa un any que no reben notícies del jutjat, que hauria de comunicar la data de celebració del judici. “Abans que això succeeixi, sol·licitem l’arxivament de la causa per l’aplicació de l’amnistia”, ha avançat l’entitat.

Per a Alerta Solidària, aquest és un dels vint casos catalogats com “estratègics”, perquè la marxa de membres d’extrema dreta fins a la plaça Primer d’Octubre de Valls, passant per davant la comissaria de la Guàrdia Civil, “pretenia provocar els centenars de veïns que s’havien concentrat per expressar el seu rebuig a la realització de l’acte electoral”. Tot plegat va acabar amb càrregues dels Mossos d’Esquadra, que van acabar acusant tres dels manifestants. A un ja se li ha arxivat la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia