Política

L'ONU aplaudeix la decisió de la Cort Suprema nord-americana sobre Guantánamo

L'alta comissionada de les Nacions Unides per als drets humans, Louise Arbour, ha celebrat la decisió de la Cort Suprema dels Estats Units que permet que els presos de la presó de Guantánamo puguin recórrer contra la seva detenció davant de la justícia federal.

La màxima instància judicial ha reconegut, per cinc vots a favor i quatre en contra, el dret d'aquestes persones a interposar un habeas corpus davant d'un tribunal civil per obtenir la seva llibertat.

Arbour ha afirmat que aquest dictamen ha enviat un missatge "de vital importància" davant la possibilitat que els detinguts tinguin accés immediat als remeis que els confereixen els seus drets humans.

"Dono la benvinguda al reconeixement de la Cort, perquè la seguretat i la llibertat no són intercanviables", tot i que poden ser reconciliades a través del marc de la llei, i que són els tribunals els que apliquen el dret, ha afirmat Arbour.

Alhora ha afegit que, ara que els temes legals han estat "resolts definitivament", les instàncies civils podran avaluar ràpidament la situació de cadascun dels detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.