Política

guerra a europa

Kíiv denuncia una suposada decapitació d’un soldat ucraïnès a les mans de militars russos

El fiscal general d’Ucraïna acusa els comandants de l’Exèrcit rus d’haver ordenat no fer presoners als soldats ucraïnesos sinó matar-los amb “crueltat inhumana”

El fiscal general d’Ucraïna, Andriy Kostin, ha denunciat aquest dimarts la suposada decapitació a la regió oriental de Donetsk a les mans de militars russos d’un soldat ucraïnès, el cap del qual hauria estat trobat a l’interior d’un vehicle blindat ucraïnès danyat en la línia del front.

“Noves proves horripilants de la política criminal russa que busca l’extermini d’ucraïnesos: hem rebut informació que els comandants russos han ordenat no fer presoners als soldats ucraïnesos sinó matar-los amb crueltat inhumana, per decapitació”, ha escrit Kostin en el seu compte de la xarxa X.

“S’ha registrat a la regió de Donetsk el cas de la decapitació d’un combatent ucraïnès”, ha agregat el fiscal general d’Ucraïna.

En un comunicat publicat per la seva oficina en Telegram s’explica que el fet es va produir en el districte de Volnovaja, a Donetsk. “Durant una missió de reconeixement aeri sobre una posició de combat a la regió de Donetsk, l’Exèrcit ucraïnès va descobrir un vehicle blindat danyat de les Forces Armades d’Ucraïna. Dins estava el cap tallat d’un combatent ucraïnès”, es llegeix en el comunicat.

Kostin ha declarat també que “aquest barbarisme terrible no ha d’ocórrer en el segle XXI”, i ha atribuït la suposada decapitació a “una estratègia planejada del règim rus”.

“És una altra prova que els crims comesos per l’agressor no són incidents aïllats”, ha afirmat el fiscal general en el seu missatge, que va acompanyat d’una fotografia del vehicle militar en què s’hauria trobat el cap tallat del soldat.

“Aquestes ordres criminals s’han donat al nivell de comandant de batalló i de companyia de les forces d’ocupació” russes, ha afegit Kostin, que ha demanat “a tothom civilitzat” que treballi per a “aïllar a l’Estat terrorista” i perquè es jutgi els seus “crims”.

Ucraïna ha denunciat diversos casos d’execucions dels seus soldats quan s’estaven rendint o després de ser capturats per les forces russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona