Política

Ridao nega que votar el PSC sigui útil per parar-li els peus al PP

ELECCIONS 9 DE MARÇ

El principal candidat d'ERC, Joan Ridao, ha negat avui validesa a l'apel·lació que ha fet la candidata socialista Carme Chacón al vot útil per frenar el PP i, després de recordar acords PSOE-PP en casos com l'Estatut valencià, ha dit que si hi ha un vot inútil a Girona i Lleida és el del PSC.

En una conferència pronunciada a la Facultat de Dret de la Universitat de Girona davant un centenar d'estudiants i sota el títol de "Girona decideix: ERC o PP?", Ridao ha assenyalat que votar el PSC "és estèril" i significa, a més, "tirar el vot a la paperera" a llocs com Lleida i Girona on és ERC qui li disputa un escó al PP.

Ridao també s'ha referit al fet que avui també es trobi de campanya a Girona el líder del PP, Mariano Rajoy, i en to jocós s'ha preguntat si haurà vingut "acompanyat de la nena de L'Exorcista o de La novia de Chucky, per la bilis i insults que hi ha en les seves intervencions".

Segons el cap de llista d'ERC per Barcelona, donar suport al PP significa també "beneficiar el bisbe Rouco Varela, a qui esperem que Déu li hagi perdonat pels seus molts pecats, encara que l'església espanyola l'hagi tornat elegir com a president de la seva conferència episcopal".

Després de criticar que el PSOE no secundés en la passada legislatura iniciatives legislatives d'ERC per intentar impedir que "es perpetuïn els privilegis de l'Església Catòlica, que vénen del franquisme i de la transició", ha afirmat que "a Zapatero li ha sortit el 'tret per la culata', perquè en plenes eleccions, la cúpula més integrista, reaccionària i carca de l'Església està mobilitzada contra ell i a favor del PP".

Segons la seva opinió, l'elecció de Rouco Varela "suposa un pas enrere i una involució molt clara de l'Església espanyola", per la qual cosa "m'agradaria que, a més de les entitats catòliques de base, la jerarquia catalana faci un pronunciament molt clar en contra d'aquesta involució".

Ridao també ha explicat que "lluny del radicalisme que ens atribueix Zapatero a ERC, en la passada legislatura vam voler ajudar a l'esquerra espanyola a construir un Estat plural i federal, i lamentablement el PSOE no va aprofitar aquesta oportunitat".

El resultat d'això, ha subratllat, és que "ara mateix tenim una Espanya més prepotent i menys predisposada a la diversitat".

En el mateix acte, el cap de llista per Girona, Francesc Canet, ha assenyalat que el PSC "no només no existeix com a tal al Congrés, sinó que ha votat a favor de la secessió lingüística del català en l'Estatut valencià, i també contra sis lleis aprovades pel Parlament".

A Girona, a més, ha afegit, "els vots cap al PSC poden comportar la paradoxa cruel que serveixin de forma indirecta per fer diputada a Alícia Sánchez Camacho (cap de llista del PP)".

La diputada de les joventuts d'ERC (JERC) i candidata número tres per Girona, Laia Cañigueral, ha reclamat que les universitats catalanes s'adaptin més ràpidament al procés de Bolonya, que té com a objectiu homogeneïtzar els estudis universitaris en l'àmbit europeu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida