Política

La Fundació Ramon Llull tindrà representació a Andorra

La Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimarts que la Fundació Ramon Llull tingui representació a Andorra amb l'objectiu de convertir-se en el màxim representant institucional de projecció del català en un estat que té aquesta llengua com a oficial.

Amb aquesta decisió, la Generalitat aposta per Andorra com una de les seus centrals del projecte de la Fundació Ramon Llull per tenir com llengua oficial el català, un fet que facilitarà els objectius marcats per l'Institut Ramon Llull per a la seva Fundació.

La Fundació Ramon Llull té com objectius intensificar l'estudi, la promoció i la defensa de la llengua catalana i fomentar la projecció exterior del català i de la seva influència cultural. La Generalitat espera que amb aquesta decisió es faciliti la integració progressiva de les Balears, Andorra i la Comunitat Valenciana a l'Institut Ramon Llull, per ara centralitzat a Catalunya, a través d'aquests òrgans.

La creació de la Fundació Ramon Llull a Andorra respon a l'acord adoptat el desembre passat entre Catalunya, Balears i Andorra per a refundar la institució i que inclou la reincorporació de les Balears als òrgans de direcció de l'Institut Ramon Llull.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.