Política

política

L’ANC es planteja denunciar l’espoli fiscal amb una Diada descentralitzada

Es farien actes a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa per afavorir la mobilització i reactivar les assemblees territorials

Encetant nova etapa sota la batuta de Lluís Llach, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es planteja celebrar aquest any la Diada amb actes descentralitzats. Ho ha avançat avui El Món, que concreta que els estralls de l’espoli fiscal serien el lema comú de protesta, i cada territori se centraria en una problemàtica: els problemes de l’habitatge a Barcelona, les infraestructures i la xarxa ferroviària a Tarragona, la pagesia a Lleida, la sanitat a Girona i l’aigua a Tortosa. És la proposta, indica el diari digital, del Comitè Permanent de l’ACN, però hi ha tensió interna perquè els crítics que formen part del Secretariat reclamen que no es facin canvis i s’aposti pel format habitual: una sola concentració a Barcelona. Demà se’n parlarà al ple del secretariat nacional que se celebrarà a Barcelona.

Segons la informació a la qual ha tingut accés El Món, a la proposta del comitè permanent de l’Assemblea Nacional Catalana s’argumenta que “és important canviar el format de la Diada d’enguany” per fer front a problemes detectats, com son el “desànim generalitzat de l’independentisme”, la “falta d’organització i de participació” dels socis de les assemblees territorials i la “baixada dràstica de participants” en la manifestació de l’any passat. Així, l’objectiu que es marca és reactivar les territorials perquè “es tornin a il·lusionar i comencin a ser actives de nou”.

Les cinc concentracions compartirien un manifest i, a més, comptaran amb un especialista de cada tema que explicaria les conseqüències de l’espoli fiscal. S’ha plantejat que durant aquestes concentracions també es porti a terme “alguna acció”, però no se n’ha concretat encara cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.