Política

Un exdirigent de C's a Cornellà abandona el partit amb acusacions a Rivera i gestos de complicitat a UPiD

ELECCIONS 9 DE MARÇ

L'exsecretari d'organització de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) i 'alcaldable' a Cornellà a les eleccions municipals de 2007, Miguel Salmerón, ha anunciat avui el seu abandonament del partit amb dures crítiques cap al seu president, Albert Rivera, i amb gestos de complicitat a Unió, Progrés i Democràcia (UPiD).

En la carta en la qual anuncia el seu abandonament de C's Salmerón ha acusat Rivera de dirigir el partit amb una "ambició desmesurada i un concepte cesarista de la política", que han portat la formació a un "carreró sense sortida": "No vull seguir unit a aquest projecte tan unipersonal", afegeix.

Salmerón, que va ser home pròxim a l'exsecretari general de C's i rival de Rivera, Antonio Robles, considera que el president del partit "ha treballat únicament per potenciar-se a si mateix" i "perpetuar-se costi el que costi" en la presidència d'aquesta formació, davant dels sectors que "no sintonitzaven plenament amb ell".

Miguel Salmerón, que va perdre el seu lloc en la direcció de C's al Congrés que el partit va celebrar l'estiu passat, ha acusat Rivera de dedicar uns recursos excessius per promoure ara la seva candidatura al Congrés.

Segons Salmerón, "en un partit molt minvat d'efectius i molt limitat per endeutar-se" no és possible entendre aquesta "abundància de mitjans, si no és per un esforç desesperat de salvar la pell" del propi Rivera.

A més, Salmerón ha criticat el president de C's per no facilitar una entesa amb UPiD, partit que lidera Rosa Díez i amb el qual competeix en aquestes eleccions generals.

Per a Salmerón, "el projecte que va iniciar C's sembla que té continuïtat a UPiD".

Precisament a UPiD aquestes últimes setmanes s'han registrat dimissions de quadres del partit descontents amb Rosa Díez i el seu cercle de col·laboradors per haver-se negat a pactar amb C's de cara a les eleccions del 9 de març.

La secretària d'organització d'UPiD a Catalunya, Almudena Semur, va dimitir en considerar una equivocació concórrer per separat de C's i dividir així el vot antinacionalista, mentre que per les mateixes raons va deixar recentment el càrrec el cap de premsa de la coordinadora madrilenya d'UPiD i del comitè de campanya del partit, Javier Velasco.

Velasco, que figura com a número 32 en la candidatura d'UPiD per Madrid, va comunicar just abans de l'inici de la campanya la seva dimissió al número dos de la llista, Mikel Buesa, segons han explicat fonts del partit.

Com a principal raó de la seva renúncia, segons les fonts consultades, Velasco va citar l'"error" que segons el seu parer va cometre el partit de Rosa Díez en rebutjar una coalició electoral amb C's, malgrat la proximitat dels seus programes i els seus missatges polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona