Política

unió europea

Els ultres d’Hongria, Txèquia i Àustria anuncien una fracció d’extrema dreta al Parlament Europeu

Les tres formacions necessiten que s’hi sumin quatre partits més per formalitzar el grup

Els líders de tres grans partits d’extrema dreta d’Hongria, Àustria i la República Txeca, liderats pel primer ministre hongarès, l’ultra Viktor Orbán, han anunciat aquest diumenge a Viena la creació d’una nova fracció d’extrema dreta al Parlament Europeu, segons informa Efe. “L’objectiu és que aquest grup sigui, d’aquí a poc, el més fort d’orientació dretana al Parlament Europeu”, ha dit el primer ministre d’Hongria, país que assumeix a partir de dilluns la presidència de torn del Consell Europeu.

La nova fracció, que encara necessita l’adhesió d’almenys quatre partits més, es dirà Patriotes per a Europa i els tres grups fundadors són el governant partit hongarès Fidesz, l’opositor partit liberal austríac FPÖ i el partit opositor txec Aliança de Ciutadans Descontents (ANO).

Les tres formacions, que centren la seva política en el fre de la immigració a Europa, van guanyar als seus països les recents eleccions europees. A més d’una restrictiva política migratòria, els tres partits defensen aixecar la futura prohibició europea dels vehicles amb motors de combustió i revisar l’anomenat “nou pacte verd” de transformació ecològica de l’economia europea.

Juntament amb Orbán, han signat l’anomenat “manifest patriòtic” el líder de l’FPÖ, Herbert Kickl, i el líder d’ANO i exprimer ministre txec, el magnat Andrej Babis. Tots tres han destacat que l’objectiu és que el seu anunci es converteixi en un “coet portador” per motivar altres formacions europees a unir-se a la seva causa. Els tres líders no han aclarit, però, amb quins altres partits estatals europeus estan negociant la formació d’aquesta fracció.

En cas de prosperar, Patriotes per a Europa seria la tercera fracció d’extrema dreta a l’Eurocambra, juntament amb Identitat i Democràcia (ID) i els Conservadors i Reformistes Europeus (ECR).

Els tres partits reunits aquest diumenge sumen un total de 24 eurodiputats, un més que el mínim de 23 que cal per crear una fracció al Parlament Europeu, però necessiten que s’hi sumin almenys quatre partits més per poder formalitzar aquesta aliança parlamentària.

Kickl, que idera les enquestes a Àustria, amb un 27% de la intenció de vot de cara a les eleccions generals del 29 de setembre, ha destacat que a partir d’ara “totes forces polítiques que desitgin incloure’s en aquest esforç positiu de reforma, seran benvingudes”. “Pel que he sentit els últims dies, hi haurà més [suports] dels que alguns s’imaginen ara mateix”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia