Política

judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

Es filtra una conversa privada del jutge Joaquím Aguirre

Puigdemont i Turull denuncien l’activisme polític del magistrat

El jutge de l’Audiència de Barcelona, Joaquín Aguirre, que investiga el cas Volhov sobre una suposada ingerència russa en el procés, va presumir en una conversa privada d’haver tombat l’amnistia, quan Junts va impedir que s’aprovés al Congrés, i va ser contundent: “Al govern central li queden dos telenotícies alem

Així ho va assegurar el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, en una conversa privada que avui publica Canal Red, el mitjà impulsat per l’exlíder de Podem Pablo Iglesias, i que se sosté que el magistrat va fer aquests comentaris a funcionaris del jutjat en dependències judicials.

“M’han dit que ahir es va tombar allò de la llei d’amnistia. Es va tombar per mi”, va afirmar Aguirre, segons l’enregistrament, que pel context es va produir l’endemà que el 30 de gener passat Junts votés en contra de la llei d’amnistia al Congrés, per la qual cosa es va haver de reobrir el procés parlamentari fins a la seva aprovació definitiva el 30 de maig passat.

“És clar, és que serà la tomba, ho serà. Al govern li queden dos telenotícies alemanys. Dos. I ja està. A prendre pel cul. Llavors, hi ha gent que ja s’està situant, ha pres partit, i el partit sóc jo”, va afegir Aguirre, en un altre àudio difós per Canal Red.

Amb l’amnistia ja en vigor, Aguirre va acordar el 21 de juny passat obrir una nova peça sobre la ingerència russa en el procés, després que l’Audiència de Barcelona li ordenés tancar la que tenia oberta, i va implicar pels delictes de traïció i malversació els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas, entre d’altres.

Abans d’impedir-li seguir amb la investigació de la suposada ingerència russa en el procés, l’Audiència de Barcelona va acordar el 5 de juny passat mantenir Aguirre al capdavant de la causa, en no apreciar que tingués interès en el cas, “ni tan sols a l’àmbit ideològic”.

En concret, l’Audiència va rebutjar la recusació d’Aguirre que va plantejar Gonzalo Boye, advocat de l’expresident català Carles Puigdemont i del seu assessor Josep Lluís Alay, per una entrevista del magistrat amb una televisió alemanya en què parlava de la seva investigació del cas Volhov sobre la suposada ingerència russa en el procés.

Després que el jutge obrís una nova peça, amb l’amnistia ja en vigor, sobre la suposada trama russa, Boye ja va anunciar que es querellaria contra Aguirre per prevaricació, una decisió en què avui s’ha reafirmat en transcendir aquests comentaris que el magistrat va fer sobre el cas.

El president a l’exili Carles Puigdemont ha estat contundent en ser coneixedor dels àudios comprometedors del jutge Joaquín Aguirre. Carles Puigdemont ha sentenciat en un missatge a X , antic Twitter, que “quan els jutges fan política des del seu càrrec i el fan servir per subvertir l’estat de dret, això té un nom. I el trobareu al codi penal”. Puigdemont es refereix a la prevaricació.

També Jordi Turull s’ha pronunciat sobre les filtracions d’Aguirre. També al seu compte X , el secretari general de Junts ha dit que les declaracions “són molt greus” i demostren “la pràctica sistemàtica del lawfare i probablement prevaricació”.

També s’ha pronunciat l’advocat de Puigdemont Gonzalo Boye

També el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha acusat el jutge de l’Audiència de Barcelona de “fer política” i ha remarcat que la cúpula judicial “ha de prendre les determinacions que consideri” perquè “cap jutge intenti fer política quan el que ha de fer és de jutge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida
política

Junts i Madaula eviten litigar a canvi de revisar el protocol intern contra l’assetjament

barcelona
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona