Política

estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

Una de les veus que més l’ha instat a resistir la pressió és la del seu fill Hunter

El paperot que el president va fer en el debat amb Trump la setmana passada va activar les alarmes entre els demòcrates

La família del president dels Estats Units, Joe Biden, l’hauria instat a no llançar la tovallola després del desastrós paper que va fer en el debat de la setmana passada amb Donald Trump, tot i que diverses veus del Partit Demòcrata li han pregat que faci un pas al costat. Aquestes veus confiaven que la família Biden, i més concretament la seva esposa, Jill, li farien veure que no estava en condicions per continuar en la cursa presidencial, però ha passat tot el contrari. Segons informa la CNN i The New York Times, en la reunió de diumenge a la residència de Camp David, la família Biden li hauria dit que no s’arronsi tot i el pànic que s’ha estès entre les files del Partit Demòcrata després del debat, en el qual se’l va veure dèbil, vacil·lant i va posar de manifest les seves vulnerabilitats. La família l’hauria animat a continuar lluitant per la reelecció perquè, segons la seva opinió, encara és capaç de continuar fent una bona feina durant els pròxims quatre anys tot i la seva edat, que amb 81 anys el converteix en el president més gran de la història del país.

Si bé, segons informen els mateixos mitjans, els Biden són conscients del paperot que va fer en el primer cara a cara amb Trump, també es van mostrar convençuts que és el millor candidat per vèncer el polític republicà. Una de les veus contundents a l’hora de demanar-li que resisteixi a la pressió i no abandoni hauria estat el seu fill Hunter, el qual el mes passat es va convertir en el primer fill d’un president dels Estats Units en funcions en ser condemnat per un delicte greu després que un jurat l’hagués trobat culpable de mentir sobre el consum de drogues quan va comprar una arma de foc el 2018.

La reunió familiar a Camp David estava planejada feia setmanes per fer una sessió fotogràfica amb la reconeguda fotògrafa Annie Leibovitz per a la Convenció del Partit Demòcrata del mes que ve. Segons informen els mitjans nord-americans, durant la trobada la família del president hauria criticat la manera en la qual els seus assessors més pròxims l’havien preparat pel debat. En concret, els familiars de Biden van criticar Anita Dunn, una de les assessores més properes del mandatari, i el seu marit, Robert Bauer, advocat personal del president, qui va interpretar a Trump durant la preparació per al debat.

Un dels donants més importants del Partit Demòcrata, John Morgan, ha exigit públicament la renúncia tant d’Anita Dunn com de Robert Bauer, i ha criticat també a Ron Klain, que va ser el cap de gabinet de Biden entre el gener de 2021 i el febrer de 2023 i el va ajudar a preparar-se també el debat. Segons va dir aquest diumenge Morgan en un missatge publicat a la xarxa X i recollit per l’agència Efe, els assessors van fer que Biden “practiqués massa” i quan va arribar al debat estava “esgotat”.

Durant el cara a cara, un Biden amb veu ronca va fer una intervenció vacil·lant durant la qual es va entrebancar amb les seves paraules diverses vegades i altres no va poder acabar les frases. El seu adversari, Trump, va dir un munt de mentides que Biden no va poder rebatre.

L’equip de Biden està treballant per intentar sufocar qualsevol rebel·lió dins de les files demòcrates contra seu després del debat i es mostra optimista. Durant el cap de setmana reconegudes veus demòcrates han tancat files en suport a Biden. Reconeixen que no va fer un bon paper en el debat, però argumenten que continua sent el millor candidat per guanyar Trump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.