Política

política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

El president es mostra optimista sobre les negociacions però les torna a desvincular del nou finançament

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha instat ERC a apostar per un acord “transversal” amb el PSC que faci possible la investidura de Salvador Illa. En una entrevista a la cadena Ser, Sánchez s’ha mostrat optimista sobre aquesta possibilitat i ha fet un reconeixement de la tasca d’ERC per fer possible la seva investidura i les polítiques progressistes de l’executiu espanyol. “Després de la mala experiència del govern de coalició entre ERC i Junts”, ha afirmat, ara “cal canviar el pas, obrir una nova etapa i que hi hagi una entesa transversal liderada pel PSC i ERC”. En tot cas, Sánchez ha desvinculat aquesta negociació de la del nou finançament, que inclourà –ha dit- les “singularitats” de tots els territoris, però que s’haurà de negociar de manera “multilateral”.

“Tornem al punt d’inici, que és la necessitat que dos partits que representen una opció no-nacionalista i una opció independentista s’entenguin”, ha afirmat el president espanyol, que ha recordat el paper dels republicans en la “reconstrucció de la convivència a Catalunya”. Sánchez també ha fet referència a Junts, que segons ha afirmat ha emprès un camí on “ha de saber llegir el que els ha dit la societat en aquestes eleccions” autonòmiques i generals. “Crec que ho han de valorar ells, i essent una opció independentista, han de contribuir a la bona marxa de Catalunya i d’Espanya”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha volgut recordar que “gràcies al suport d’ERC i de Junts s’ha aconseguit frenar un govern de la ultradreta a Espanya”, perquè “si hi hagués un govern del PP i Vox la situació seria pitjor a Catalunya”, i a més de “separatistes, hi ha separadors” que han fet de Catalunya el seu “leitmotiv per rascar vots a la resta d’Espanya”.

Pel que fa al finançament, Sánchez ha afirmat que el sistema ha d’incloure les “singularitats” de cada territori perquè “cada comunitat és diferent”. “No és el mateix el finançament d’Astúries o Galícia al de Catalunya, València i Madrid” ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona
Unió Europea

Tornar a fer gran Europa

Brussel·les
Josep Quesada i Tornero
Alcalde de Cardedeu (PSC)

“Hi ha un incivisme important i encareix la taxa d’escombraries”

Cardedeu
Joan Masferrer i Sala
Cap de l’oposició de Cardedeu (ERC)

“El porta a porta s’havia de fer [...], però també genera remor”

Cardedeu

Cardedeu, per a les famílies

Cardedeu