Política

política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

Els dos líders de Junts i ERC celebren una reunió després d’anys de tibantor

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras s’han reunit el passat cap de setmana a Bèlgica. Els dos líders independentistes i del 1-O han mantingut una trobada tot i que no n’ha transcendit l’abast ni el lloc exacte. La reunió s’ha celebrat en el marc de les converses per a l’investidura del president de la Generalitat. Puigdemont i Junts negocien amb ERC una entesa per tal de bastir una difícil majoria independentista, tot i que Junqueras va apartar-se de la direcció del partit fa setmanes i qui lidera les negociacions amb Junts, i també el PSC, és la secretària general Marta Rovira. La trobada, molt probablement a Waterloo, hauria analitzat el moment política català i els intents d’assolir una majoria per a l’investidura. Els dos partits han preferit no comentar la reunió.

Junqueras i Puigdemont han tingut molt poc contacte després del 2017. Òbviament estant el líder republicà a la presó, fins el juliol del 2021. Va ser llavors quan es van trobar per primer cop després del 1-O. Més fugaç va ser la trobada dels dos líders al 2022, amb motiu d’una compareixença de tot l’independentisme a Brussel·les er alertar de l’espionatge que patien els partits i associacions per part de l’Estat.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, és una de les poques persones que n’estaven al corrent, perquè va propiciar l’acostament en una trobada prèvia amb Junqueras en alguna trobada en diversos actes a Catalunya. Turull no ha volgut “ni confirmar ni desmentir” la trobada aquesta tarda quan ha comparegut per valorar la negativa del Suprem a retirar l’ordre de detenció dels exiliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia