Política

política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC en l’afer dels cartells

L’excandidat dels republicans a Barcelona admet el “malestar profund“ que li va causar saber que la iniciativa sorgia del propi partit

Ernest Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC, Tolo Moya, com a responsable orgànic de l’afer dels cartells ofensius contra el llavors candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, que van aparèixer als voltants de seus del partit durant la campanya de les passades municipals i que ahir l’Ara va revelar que van sorgir de les files del mateix partit republicà. En una carta oberta a X , Maragall apunta que “ben aviat va quedar clar que l’aleshores director de Comunicació del partit era la persona que n’havia tingut la responsabilitat des del punt de vista orgànic”. Moya, segons la missiva, “em va presentar les seves excuses formals per el que ell també considerava uns fets lamentables que s’havien produït per manca de control suficient per part seva”.

L’excandidat d’ERC a Barcelona relata que, mesos després d’haver presentat la denuncia pels fets, “es va fer evident que l’autoria corresponia a unes persones contractades d’algun àmbit de responsabilitat interna d’Esquerra”. Això, segueix Maragall, “em va generar una barreja d’astorament i malestar profund” ja que no entenia ni el sentit ni qui havia pogut pensar en una iniciativa com la dels cartells ofensius.

En la carta, Maragall, que va acabar retirant la denuncia interposada, recalca la “responsabilitat política” d’ERC en l’afer però també constata “la voluntat” de l’actual direcció per arribar al fons de la qüestió. I mostra la seva convicció sobre “la indubtable honestedat del conjunt de l’organització republicana i la immensa majoria dels seus dirigents i responsables orgànics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona