Política

La Policia Nacional deté a Sant Sebastià sis persones per presumpta relació amb la 'kale borroka'

Els sis individus detinguts aquesta matinada a Sant Sebastià per la seva presumpta relació amb delictes de terrorisme del carrer eren responsables dels principals actes de sabotatge registrats aquest any a la província de Guipúscoa, han informat fonts de la lluita antiterrorista.

Les detencions les han fetes al llarg d'aquesta matinada agents de la Policia Nacional. L'operació és fruit de les investigacions de la Brigada Provincial d'Informació de Guipúscoa per ordre de l'Audiència Nacional. L'operatiu desenvolupat avui completa el tercer cop de la policia a l'estructura de la violència al carrer en cadascuna de les tres províncies basques. Així, se sumarà a la desenvolupada a l'octubre a Biscaia, amb set detinguts, i a la portada a terme a Àlaba a l'estiu, amb sis arrestats.
En l'operació portada a terme a l'octubre, agents de la Policia Nacional van detenir de matinada a Biscaia, concretament a la comarca d'Uribe-Kosta, especialment castigada per aquest tipus d'actes, Joseba Elorriaga, Txomin Gezuraga, Aner Mimenza, Mikel de Gregorio, Josu Rodríguez i Lander Labajo. L'endemà, en el marc de la mateixa actuació, va ser arrestat a Getxo Zigor Goikoetxea.

El jutge Baltasar Garzón ha ordenat presó incondicional per pertinença a banda armada i diversos delictes de terrorisme per a sis dels detinguts i ha deixat en llibertat sota fiança per motius de salut Zigor Goikoetxea, germà d'un etarra que va participar en l'atemptat contra la casa quarter de Durango.

Els detinguts han confessat la seva participació en, com a mínim, onze sabotatges des del 2004. Entre els actes de kale borroka hi ha la crema de contenidors, la presentació d'artefactes incendiaris contra sucursals bancàries i d'assegurances, batzokis (seus socials del PNB), el tall de catenària del metro de Bilbao, l'apedregada d'autobusos i diverses aldarulls del carrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona