Política

El PNB no abonarà la reprovació de la ministra de Foment

El PSOE creu que la reprovació de la ministra de Foment no té "res a veure" amb la "realitat objectiva"

El PNB no abonarà la petició de reprovació de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, per la seva gestió de la crisi ferroviària a Catalunya, que votarà aquesta nit el ple del Congrés a partir d'una moció presentada pel grup parlamentari d'IU-ICV.

Així ho ha anunciat el portaveu del PNB a la Cambra Baixa, Josu Erkoreka, abans de participar en la reunió setmanal de la Junta de Portaveus del Congrés. Per justificar la seva decisió, el diputat nacionalista ha posat èmfasi en el fet que ha estat amb l'Executiu socialista i amb l'actual ministra de Foment amb els quals s'ha aconseguit la "inveterada" reivindicació de les institucions basques sobre la implantació de l'anomenada "Y" basca d'alta velocitat.
"Enlloc de reprovar ministres de Foment, tenim raons objectives per reprovar qualsevol dels que l'han precedit en el càrrec i que ens han pres el pèl descaradament", ha manifestat Erkoreka als periodistes. En aquest sentit, ha afegit que Magdalena Álvarez "ha complert amb una aspiració que ha estat secular d'institucions basques, i per tant no defensarem aquesta reprovació".

D'altra banda, la diputada d'EA, Begoña Lasagabaster, ha recordat que demà dimecres demanarà al Govern a la sessió de control que celebra el Congrés que concreti "com serà la connexió ferroviària entre Irun i Madrid", després de la posada en marxa de la línia d'alta velocitat entre Valladolid i la capital.

En una nota de premsa, aquesta parlamentària reclama conèixer els "plans reals" de Foment, subratlla que les infraestructures ferroviàries entre el País Basc i Madrid "són conegudes per les seves obsoletes i deficients condicions" i fa notar que les obres de la "Y" basca no acabaran fins a 2013.

"La reprovació no té fonament",, diu el PSOE
El PSOE creu que la reprovació de la ministra de Foment no té "res a veure" amb la "realitat objectiva", perquè aquesta és la legislatura en què "més s'ha invertit" a Catalunya en infraestructures, i en canvi sí que s'explica pel fet que ara és "període preelectoral".

Segons el portaveu parlamentari del PSOE, Diego López Garrido, la gestió d'Álvarez s'ha caracteritzat per la seva "eficàcia", i per la "magnitud" i la "celeritat" de les actuacions, i el PP dóna suport a la moció d'ICV perquè s'apunta a "qualsevol" iniciativa en contra del govern espanyol.

Garrido ha esquivat les preguntes sobre hipotètics pactes als pressupostos a canvi del suport decisiu del PNB al govern espanyol, i en canvi ha apuntat que els grups que impulsen la reprovació de la ministra ho fan per interessos electorals. Per Garrido, aquesta tarda la reprovació d'Álvarez "només" tindrà suport del PP i de "partits que provenen de Catalunya", i "la resta" no la votaran perquè "la reprovació no té fonament objectiu".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.