Política

política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

El PSC a Girona proposa una sèrie de mesures urgents per fer front al sensellarisme a Girona a través d’una moció. Segons el recompte de Som Sostre, aquesta problemàtica s’ha agreujat en els darrers anys a la ciutat: el passat mes de maig es van comptabilitzar un total de 111 persones sense llar que viuen a Girona, un augment del 29% respecte fa dos anys. Davant aquesta situació, els socialistes proposen una sèrie de mesures concretes per afrontar el sensellarisme.

En primer lloc, demanen l’ampliació dels recursos aportats per la Generalitat i la Diputació de Girona per a l’atenció de les persones sense llar. Aquesta ampliació de fons permetria oferir una ajuda “més robusta i sostinguda, donant suport a les institucions que ja treballen en aquest àmbit i millorant els serveis disponibles. En aquest sentit, el regidor del PSC, Maxi Fuentes, ha destacat que “és imprescindible que l’Ajuntament de Girona, amb el suport de la Generalitat i la Diputació, ampliï els recursos per atendre aquestes persones amb dignitat i eficàcia. No podem permetre que la pobresa es cronifiqui i que més persones es vegin abocades a viure al carrer”.

El grup també proposa iniciar un procés de converses amb ajuntaments i entitats de les comarques gironines per establir vincles de coordinació per a l’atenció de les persones sense llar. Consideren que la col·laboració intermunicipal i amb altres entitats és essencial per assegurar una resposta integral i coherent, aprofitant els recursos i les experiències de cada territori.

Un nou centre per atendre a les persones sense llar

Una altra de les mesures proposades pel PSC és impulsar la creació d’un nou equipament de baixa intensitat, que hauria de ser operatiu abans de gener de 2026. Aquest nou centre hauria de descongestionar l’actual Centre d’Acolliment i Serveis Socials “La Sopa”, permetent una atenció més especialitzada i efectiva a les persones sense llar.

L’equipament oferiria serveis d’acollida temporal i suport per a la reinserció social. “La creació d’un nou equipament de baixa intensitat és un pas imprescindible per avançar en donar resposta efectiva a aquesta situació” afirma Fuentes.

En paral·lel, els socialistes també aposten pel ‘Housing First’, un model que proporciona habitatge estable a persones en situació crònica de sensellarisme i que ha demostrat ser eficaç en altres ciutats. En aquest sentit, el grup municipal planteja en la seva moció potenciar aquest projecte per arribar a les 10 places abans de gener de 2026, oferint així una solució a llarg termini per a les persones més vulnerables.

A nivell intern del consistori gironí, es formula també una proposa per fomentar una major coordinació entre els equipaments d’atenció a les persones sense llar i totes les àrees de l’Ajuntament, especialment les vinculades a habitatge, convivència i seguretat. Aquesta coordinació garantiria una atenció integral i coherent, optimitzant els recursos i els esforços de totes les àrees implicades.

Finalment, el PSC a Girona reclama que el govern de la Generalitat desenvolupi un Pla Estratègic per abordar el problema del sensellarisme de manera adequada. Aquest pla hauria de contemplar mesures en l’àmbit territorial, assegurant una distribució equitativa dels recursos i una resposta coordinada entre tots els nivells de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona