Política

judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

Insta al jutge García-Castellón a respectar “l’autèntica voluntat del legislador”

L’Advocacia de l’Estat ha presentat un escrit dirigit al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón on es posiciona a favor de l’aplicació de la llei d’amnistia per a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i la resta d’investigats en el cas de Tsunami Democràtic. L’escrit insta el jutge a respectar “l’autèntica voluntat del legislador” de què “quedin inclosos dins de l’àmbit d’aplicació de la llei totes les manifestacions que revelessin tensió política, social i institucional” amb la finalitat d’aconseguir “la normalització institucional, política i social a Catalunya”. La causa investiga altres noms del sobiranisme com Josep Lluís Alay, Oleguer Serra, Oriol Soler o Xavier Vendrell.

El passat 11 de juny García-Castellón va dictar una providència on donava deu dies a les parts personades a la causa del Tsunami Democràtic perquè l’informessin sobre si consideraven que calia aplicar l’amnistia al cas. Part de les defenses ja havien demanat el dia abans l’aplicació de la llei.

Malgrat que la causa es va començar a instruir el 2019, no va ser fins al novembre del 2023 que el jutge va decidir investigar els fets com a terrorisme, suposadament per esquivar els efectes de la llei d’amnistia que aleshores s’estava negociant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.