Política

estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

Malgrat el seu avantatge, l’opinió de Trump en general es manté baixa

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, acapararia una major intenció de vot que l’actual mandatari, Joe Biden, en cas de ser ella qui s’enfrontés contra l’expresident Donald Trump en les eleccions de novembre, en les quals el republicà se situa al capdavant en tots dos casos.

Una enquesta difosa aquest dimarts per la cadena CNN assenyala que si la situació es manté com fins ara, amb un duel entre Biden i Trump, un 49% de votants li donarien la seva confiança al republicà i un 43% al demòcrata.

En canvi, en el cas que la candidata fos Harris, un 47% assegura que votaria per Trump i un 45% per ella.

Aquest marge de diferència, segons el canal, és prou estret per a pensar que en aquest escenari “no hi ha un líder clar”.

Suport entre les dones i votants independents

El suport de Harris resideix en part en un major suport per part de les dones i dels votants independents: la meitat de les votants apostaria per Harris, enfront d’un 44% que es decantaria per Trump, i entre els independents la vicepresidenta supera al precandidat republicà amb nou punts percentuals de diferència.

La conversa entorn d’un nou aspirant demòcrata ha pres forma després de la fluixa actuació de Biden en el debat del passat 27 de juny, en el qual se li va veure vacil·lant, sense acabar algunes frases i sense contrarestar les faules de Trump.

Des de llavors han començat a sorgir altres noms demòcrates com a alternatives, encara que ningú ha fet el pas.

En general, segons l’enquesta de la CNN, els votants prefereixen a qualsevol altre candidat demòcrata en lloc de Biden. Un 75% creu que aquest partit tindria millors possibilitats el 5 de novembre si el nominat no fos l’actual president.

Malgrat tot, el president ja ha dit que no pensa retirar-se: “No em presentaria de nou si no cregués amb tot el meu cor i la meva ànima que puc fer el treball. Hi ha massa en joc”, va afirmar un dia després de la seva cara a cara amb Trump, que va tenir lloc en la seu de la CNN a Atlanta.

Trump, per part seva, manté el favor del seu electorat. Un 83% de republicans creu que el partit conservador el farà millor al novembre amb ell com a candidat, 11 punts percentuals més que els qui ho pensaven al gener.

La CNN subratlla que, malgrat l’avantatge de l’expresident en les enquestes, l’opinió sobre ell en general es manté baixa. Un 39% té una valoració bona i un 54% una dolenta, percentatges similars als expressats la passada tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera