Política

política

Demanen excloure de l’amnistia el policia que va ferir l’home que va patir un atac de cor el 1-O

Consideren que la càrrega va ultrapassar el seu propòsit i va ser abusiva

Òmnium Cultural ha presentat davant l’Audiència de Lleida les al·legacions a l’aplicació de la Llei d’Amnistia al policia estatal acusat d’agredir Enric Sirvent durant l’1-O. L’advocat Carles López, a càrrec de l’acusació particular d’Òmnium, ha recordat avui que Sirvent va patir un atac de cor durant les càrregues al col·legi electoral al Centre Cívic la Mariola de Lleida. “No estem parlant d’una actuació superficial de la policia, sinó que Sirvent va ser agredit i va patir una mort sobtada, tot i que se’l va poder reanimar”. L’acusació contra l’agent sosté que el cas té un “element diferenciador” i “més greu” perquè no s’apliqui l’amnistia a l’agent tal com ha fet un jutjat de Barcelona amb 46 policies espanyols.

Segons López, la resolució del jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona per la qual s’ha amnistiat als policies investigats per violència policial durant l’1-O “minimitza” la seva actuació, però en el cas de Sirvent la situació és “més greu” i considera que l’actuació policial no entra dins la llei d’amnistia. Concretament, López ha precisat que “la llei exclou els supòsits en els quals s’ha vulnerat l’article 3 del conveni europeu dels drets humans, referents als casos en els quals es pot considerar que la policia va torturar o va tenir un tracte inhumà o degradant”. En aquest sentit, ha considerat que l’actuació policial va “ultrapassar el seu propòsit i va ser abusiva, agressiva i excessiva contra persones que no estaven cometent cap delicte”.

L’agent estava acusat d’un delicte de lesions amb l’agreujant de motivació ideològica i de prevalença del caràcter públic. L’acusació popular i la particular li demanen 3 anys de presó. “Són fets que han de ser enjudiciats i aleshores valorar si realment poden ser amnistiats perquè en aquest moment tal com estan plantejats no ho són”, ha conclòs López.

Sirvent va morir de covid el 2020, però els seus hereus han continuat mantenint la seva causa judicial oberta. Ara estava pendent del judici a l’agent, que aquesta setmana ha estat amnistiat en el paquet de 46 policies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia