Política

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

El president dels EUA rep el suport dels governadors demòcrates enmig d’una crisi sobre la seva candidatura

El president dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, de moment, aguanta la pressió i no sembla que tingui intenció de llançar la tovallola. El polític demòcrata es va comprometre aquest dimecres a continuar la seva campanya per la reelecció “fins al final”, desafiant les creixents pressions perquè es retiri de la cursa cap a la Casa Blanca i mentre s’erosiona el seu suport entre els demòcrates del Congrés. El polític demòcrata ha expressat aquest compromís de continuar amb la campanya durant una videotrucada amb el personal del seu equip electoral en la qual els ha dit: “Us necessito ara més que mai. Continuo lluitant. Farem això fins al final”, han explicat aquest dijous a l’agència Efe fonts properes a la campanya. Biden ha aparegut a la videotrucada juntament amb la seva vicepresidenta, Kamala Harris, després de dinar junts.

Aquesta videotrucada forma part dels nombrosos esforços del president Biden i dels seus col·laboradors més pròxims per intentar tranquil·litzar els demòcrates després del paperot que va fer en el debat del 27 de juny contra el republicà Donald Trump. Un cara a cara en el qual el president nord-americà es va mostrar dèbil, dubitatiu i amb dificultats per acabar algunes frases. També des de la Casa Blanca es va assegurar dimecres que Biden continuava endavant amb la seva campanya per la reelecció després que en els darrers dies la pressió perquè faci un pas enrere hagi anat en augment.

Davant els dubtes sobre la candidatura de Biden, un grup de governadors del Partit Demòcrata ha tancat files al voltat d ela figura del president dels EUA en una reunió presencial i virtual amb el mandatari aquest dimecres a la tarda. “Compta amb el nostre suport”, ha assegurat el governador de Minnesota, Tim Walz, en una compareixença davant els mitjans juntament amb la governadora de Nova York, Katy Hochul, i el de Maryland, Wes Moore, al final de la trobada.

“El president ens ha donat suport a nosaltres (...) i els governadors li donen suport a ell, estem treballant en conjunt per deixar-ho molt clar. El camí cap a la victòria al novembre és la prioritat número u”, ha dit el governador de Minnesota.

La reunió no ha estat iniciativa de la Casa Blanca, sinó que ha sorgit arran d’una trucada sobre el debat que va organitzar dilluns el governador de Minnesota. Altres influents figures del Partit Demòcrata com l’expresident Barack Obama, han expressat el suport al president, però també han sortit veus que reclamen que Biden faci un pas enrere. A més, el temor d’un possible fracàs electoral per als demòcrates s’ha estès a donants del partit, que han expressat públicament la seva preocupació. Aquest dimecres el cofundador de Netflix i un dels donants més importants del Partit Demòcrata dels Estats Units, Reed Hastings, va demanar la renúncia del president com a candidat per “permetre que un líder demòcrata vigorós derroti Trump”.

La campanya de Biden està fent tot el possible per intentar tancar la crisi: des de trucades de Biden amb els dos principals líders demòcrates del Congrés, Chuck Schumer del Senat i Hakeem Jeffries de la Cambra Baixa, fins a actes de campanya en els pròxims dies a Wisconsin i Pensilvània, a més d’una entrevista d’alt perfil aquest divendres amb la cadena ABC. Una nova ensopegada en aquests actes podria decidir el futur polític de Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PPC insta el PSC a no col·laborar amb el “cordó sanitari” dels independentistes

barcelona
guerra a gaza

Israel estudia la nova resposta de Hamàs a la proposta d’alto el foc

barcelona
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

barcelona
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
regne unit

Eleccions històriques al Regne Unit

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA