Política

política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

L’exalcalde de Barcelona reconeix que una repetició electoral És “fàcil”

El exalcalde de Barcelona y líder de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha reconegut que una repetició electoral és “fàcil” degut a la situació de bloqueig que hi ha actualment a Catalunya. Davant d’aquesta possibilitat, Trias ha afirmat que no s’imagina cap altre candidat que no sigui Carles Puigdemont en uns nous comicis. “Si hi ha noves eleccions segur que serà el candidat. No puc entendre unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui la persona que es presenti i doni la cara per nosaltres”, ha afirmat el líder de Junts que deixarà l’Ajuntament de Barcelona en el ple que se celebri a finals de mes.

Durant una entrevista a l’agència EFE, Trias s’ha mostrat dubtós sobre la possible abstenció del PSC per facilitar la investidura de Puigdemont, però s’ha mostrat convençut que Junts “no farà tonteries” per obtenir la presidència de la Generalitat. “No farem un Collboni, no farem tonteries. Veurem què passa. Sempre cal mirar totes les possibilitas però per aconseguir una cosa no has de fer coses antinaturals. És més fàcil que hi hagi noves eleccions”, ha reblat.

Tot i així, ha admès que una repetició electoral no seria “un bon escenari”, sí ha assegurat que servirien per “desencallar la situació” de bloqueig. “Tothom té problemes però els que tenim menys problemes som nosaltres. Tenim un lideratge clar . Crec que els socialistes tampoc tenen problemes, malgrat que juguen a l’ambigüitat de no dir què volen. Jo encara no he sentit dir Illa que Catalunya és una nació”, ha lamentat.

Pel que fa a ERC, Xavier Trias ha dit que una llista conjunta amb els republicans “seria un ideal”, tot i que, ha matisat, “no sempre els ideals es compleixen”.

Sobre la persona que ha de liderar Junts, Trias ha dit que si en el pròxim Congrés Puigdemont es vol presentar per ser president, ell el votarà. Un partit, ha dit, necessita “lideratges clars” i “no és incompatible Puigdemont amb Laura Borràs perquè formem part del mateixa partit”. Això sí, ha dit que el Congrés no es pot fer en mig d’unes eleccions, “s’ha de tranquil·litzar tot”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PPC insta el PSC a no col·laborar amb el “cordó sanitari” dels independentistes

barcelona
guerra a gaza

Israel estudia la nova resposta de Hamàs a la proposta d’alto el foc

barcelona
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

barcelona
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
regne unit

Eleccions històriques al Regne Unit

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA