Política

política

Sabrià plega, es desvincula del cartell a Maragall i diu que se li ha atribuït per apartar-lo

Responsabilitza a un sector d’ERC que té “només ambició i desig personal de controlar l’organització” de relacionar-lo amb l’afer

El viceconseller en funcions d’Estratègia i Comunicació del govern, Sergi Sabrià, abandona el govern per l’afer del cartell contra Ernest Maragall que va sortir de l’equip de comunicació d’ERC. Diu que ho fa perquè no vol ser motiu de distracció a la prioritat del debat intern i de futur del partit. “Mai he participat de l’acció. Deixo la meva responsabilitat no perquè sigui culpable de res, que no ho sóc, ni perquè em senti culpable de res, que no me’n sento. És la millor aportació que puc fer avui i aquí per ERC. Aquesta sortida és el que alguns busquen des de fa molt de temps”.

“No vaig aprovar, no aprovaria mai un cartell com el de l’Alzheimer”, ha afirmat Sabrià en una compareixença a la seu del partit per anunciar la seva marxa del Govern. Ell, diu, va intentar fer el paper de bomber quan es va assabentar que el cartell que relacionava Ernest Maragall amb l’Alzheimer havia sortit del partit. Sabrià no ha pronunciat el nom de l’aleshores director de comunicació d’ERC, Tolo Moya, a qui sí que ha atribuït l’autoria el mateix Ernest Maragall, però ha recordat a preguntes dels periodistes que el mateix Moya ho va confessar a la direcció del partit i va demanar disculpes explícites a Maragall. Quan va saber l’autoria, explica Sabrià, ho va posar en coneixement de la direcció i del mateix candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall. Sabrià es mostra segur que mai va demanar a Maragall que retirés la denúncia contra l’elaboració i distribució del cartell per apagar el foc al si del partit quan es va saber l’autoria, però admet que d’això fa molts mesos. Cal dir que avui Ernest Maragall ha estat present en persona a la compareixença de Sabrià per donar-li suport explícit i Sabrià li ha agraït el gest.

Sabrià no ha dubtat a afirmar que la filtració al diari Ara sobre l’autoria del cartell en relació amb ell ha estat una operació d’un sector del partit que “vol controlar” ERC. Sabrià ha recordat que, arran del mal resultat electoral a les catalanes, va anunciar com el president Pere Aragonès i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que deixaria la política. Però que volia ajudar a fer un relleu tranquil fins al congrés del partit a la tardor. Però un sector del partit no li ha deixat fer, confirma, “amb acusacions falses i enfangant fins al límit” el debat polític intern sobre relleu de cares i actualització del projecte que Sabrià considera necessari que el partit faci. Un sector al qui no dubta d’acusar d’ “ambició i desig personal de controlar l’organització. Ara ja tenen el que volien. Només els demano que deixin de fer mal a l’organització, a la reputació” del partit de Macià i Companys però també de “Pere Aragonès”, ha volgut remarcar Sabrià obviant per exemple el nom d’Oriol Junqueras. Tot i que s’ha negat a posar nom als responsables d’aquest sector que l’hauria volgut apartar abans d’hora, se li ha entès bastant bé de manera implícita: “ERC mai serà el projecte d’una sola persona”, una frase que pren sentit si tenim en compte que Oriol Junqueras és l’únic alt dirigent del partit que ha decidit no abandonar la primera línia política i que aspira a liderar ERC de nou.

En darrer terme, Sabrià ha reivindicat la modernització de l’estructura i el model de comunicació d’ERC que ell va liderar del 2016 fins al 2021 i ha negat l’existència d’una “estructura paral·lela” en aquesta àrea. Sabrià justifica campanyes, potser “desafortunades” diu, com la contractació de mariachis per cantar al davant de la seu de Junts o fer córrer un vídeo d’una intervenció desafortunada d’un rival polític. Admet que són campanyes d’activisme polític menys ortodoxes i amb menys fair play cap a l’adversari però recorda que “aquestes campanyes sense logo” són habituals en la comunicació política actual. Ara bé, conclou que això “no té res a veure amb cartells repugnants” en referència al de Maragall ni amb l’existència d’una estructura paral·lela de comunicació a ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

La fiscalia del Suprem no recorrerà l’amnistia de Buch com anhela la d’aquí

barcelona
judicial

La Fiscalia demanarà demà a Llarena l’amnistia per a Puigdemont

barcelona

L’ANC convoca una manifestació el 13 de juliol contra el “cop d’estat” dels jutges que no apliquen l’amnistia

barcelona
política

Sabrià plega, es desvincula del cartell a Maragall i diu que se li ha atribuït per apartar-lo

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là llança més de 200 coets contra posicions militars israelianes

barcelona
política

El PPC insta el PSC a no col·laborar amb el “cordó sanitari” dels independentistes

barcelona
guerra a gaza

Israel estudia la nova resposta de Hamàs a la proposta d’alto el foc

barcelona
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”