Política

PRÒXIM ORIENT

La UE insta a Israel a revertir la seva política de “colonització” de territoris palestins

El govern hebreu anuncia la confiscació de 1.200 hectàrees palestines de la Vall del Jordà, la xifra més alta en 30 anys

La Unió Europea ha condemnat “fermament” aquest dijous les polítiques de “despossessió” de territoris palestins que aplica el govern israelià de Benjamin Netanyahu i ha instat que reverteixi les seves decisions en aquest sentit.

“La UE condemna fermament les polítiques de despossessió en l’ocupada Cisjordània i altres activitats d’assentament. Els esforços encaminats a una annexió de facto han de cessar; els canvis unilaterals no seran reconeguts”, ha assenyalat el cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, en un missatge en la xarxa social X.

Israel va anunciar ahir dimecres la declaració com a estatals de 1.200 hectàrees palestines a la Vall del Jordà, en el que grups antiocupació consideren la confiscació més gran de terres des dels Acords d’Oslo de 1993.

“La Unió Europea condemna la suposada legalització prevista de cinc assentaments israelians i l’anunci de la construcció de milers de nous habitatges a la Cisjordània ocupada”, ha manifestat Borrell en una declaració publicada pel Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE), que dirigeix el polític espanyol.

L’alt representant va recordar que la política israeliana de construir assentaments en els territoris palestins ocupats “constitueix una greu violació del dret internacional, exacerba les tensions i soscava els esforços per aconseguir una solució de dos Estats”.

Segons un comunicat de Peace Now, ONG israeliana que documenta la colonització de Palestina, ocupada per Israel des de 1967, la nova confiscació de terres va ser aprovada el passat 25 de juny, però no es va fer pública fins ahir dimecres.

Des de l’inici de 2024, any que ha batut tots els rècords, Israel ha declarat més de 2.300 hectàrees a Cisjordània ocupada com a terres estatals, mecanisme que empra, al costat de la denominació de reserves naturals i àrees d’entrenament, per a expulsar a la població palestina i controlar el territori.

En els vuitanta, Israel va declarar milers d’hectàrees com a terres estatals, política que el govern d’Isaac Rabin va suspendre en 1992 per a facilitar les negociacions de pau que van concloure en els Acords d’Oslo –que contemplaven la creació d’un Estat palestí a les fronteres del 67–; però Netanyahu va reprendre aquest mètode en 1998 i, des de llavors, s’han convertit en estatals més de 4.000 hectàrees de terra palestina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants a les Canàries

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE
PRÒXIM ORIENT

La UE reprèn Israel després de la confiscació de terres palestines a la Vall del Jordà

barcelona
política

Comí demanarà cautelaríssimes al TJUE si l’Eurocambra li nega l’escó

barcelona