Política

crisi migratòria

El PP proposa que l’Armada es desplegui per evitar l’arribada de pasteres a Canàries

El govern espanyol surt en tromba contra la proposta del PP d’usar a l’Exèrcit en immigració

El PP ha tornat aquest dijous a endurir el seu discurs contra la immigració irregular, assumint com a pròpies mesures que Vox porta en el seu programa electoral, com emprar les Forces Armades per a impedir en origen la sortida de piragües i la seva arribada a les costes espanyoles.

La petició l’ha fet el portaveu del PP en el Congrés, Miguel Tellado, un dia després que Alberto Núñez Feijóo demanés davant Ursula von der Leyen la implicació de la Unió Europea en el control de la immigració i acusés a Pedro Sánchez de generar un efecte crida en prendre mesures diferents a altres països europeus.

En les últimes hores, el PP ha parlat d’Espanya com un “colador” per a la migració i ha acusat l’Executiu de provocar, amb el seu desistiment de funcions, que les màfies trafiquin amb persones i un percentatge d’aquestes “perdin la vida en la mar”.

Si no es posen “límits” i “barreres” serà “impossible atendre a totes les persones que entren, va defensar Feijóo dimarts passat, quan a més va acusar el govern de ficar a immigrants en avions i deixar-los deambulant després, “en determinats barris, ciutats o llocs del territori espanyol”.

El PP ha ajustat així el seu discurs en un moment en el qual l’Executiu central i Canàries, on el PP cogoverna, impulsen el repartiment obligatori dels menors no acompanyats entre els recursos d’acolliment de tot el país, per a donar resposta a la saturació de les instal·lacions de les illes.

Malgrat criticar al govern, i encara amb el toc d’atenció de Vox, amb fonts de la direcció apuntant a l’escenari de trencar amb el PP, Feijóo ha defensat que les comunitats autònomes del PP seran solidàries, i fonts de la direcció veuen possible el pacte, encara que posen el focus en el finançament o en què el repartiment arribi a tots.

No obstant això, en públic el discurs s’ha transformat, la qual cosa ha provocat crítiques de l’esquerra, que acusa aquest partit de comprar les tesis de la ultradreta.

També de Vox, que comparteix que Feijóo els copia i l’acusa a més d’estafar als seus electors, perquè el PP va votar a favor de tramitar una iniciativa legislativa popular que reclama la regularització de mig milió d’immigrants en situació irregular.

El PP ha intentat minimitzar la polèmica, acusant l’Executiu d’engreixar-la per a tapar la declaració com investigada de la dona del president del govern, i defensant que l’Armada ja ha enviat vaixells i patrullers en el passat a les zones en les quals actuen les màfies.

Per la seva banda, el govern ha sortit en tromba contra la proposta del PP d’usar les Forces Armades per a frenar l’arribada a Espanya per mar d’immigrants irregulars, una mesura que ja va plantejar en el seu moment Vox i que per a l’Executiu no és necessària, perquè s’allunya de les tasques que la Constitució confereix a l’Exèrcit. En aquest sentit, el govern acusa el PP de desconeixement de la política migratòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE
PRÒXIM ORIENT

La UE reprèn Israel després de la confiscació de terres palestines a la Vall del Jordà

barcelona
política

Comí demanarà cautelaríssimes al TJUE si l’Eurocambra li nega l’escó

barcelona