Política

estat espanyol

Begoña Gómez arriba al jutjat per declarar per presumpte tràfic d’influències i corrupció

L’esposa de Pedro Sánchez accedeix als jutjats pel garatge de l’edifici, des d’on s’ha dirigit a la sisena planta per ser interrogada com a investigada

Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, declara aquest divendres davant el titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, el jutge Juan Carlos Peinado, en qualitat d’investigada per dos presumptes delictes: un de corrupció en els negocis i un altre de tràfic d’influències. Gómez ha accedit a l’edifici dels jutjats de Plaça Castilla de Madrid en cotxe, pel garatge, des d’on s’ha dirigit a la sisena planta de l’edifici. Ha arribat divuit minuts tard i ho ha fet acompanyada de quatre persones, segons informen els periodistes autoritzats a ser dins en els passadissos dels jutjats. És la primera dona d’un cap de l’executiu espanyol que declara davant la justícia com a investigada.

El jutge ha accedit que totes les acusacions populars siguin presents en l’interrogatori, però ha insistit en el fet que només Vox podrà prendre la paraula. El magistrat ha rebutjat la petició de la defensa de la dona del president que la declaració sigui enregistrada. Això significa que hi haurà un vídeo de la compareixença. La dona de Pedro Sánchez podrà acollir-se al seu dret a no declarar, contestar només a les preguntes del seu advocat o respondre al jutge i a la resta de parts del procés, és a dir, la fiscalia i l’acusació popular que dirigeix Vox en representació també de Manos Limpias, Hazte Oír, Moviment de Regeneració Política d’Espanya i Iustitia Europa. El jutge investiga “tots els actes, conductes i comportaments” duts a terme per Gómez “d’ençà que el seu marit és el president del govern espanyol”.

La citació de l’esposa de Sánchez arriba després que a l’abril el jutge li hagués obert diligències per les seves suposades relacions amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van rebre fons i contractes públics del govern espanyol durant la pandèmia.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia presentada pel sindicat Manos Limpias, a la qual es va afegir posteriorment l’entitat també ultra Hazte Oír. Els darrers dies, el PP ha elevat el to sobre el tema i ha assegurat que la declaració de Gómez és “un fet inèdit en la història de la democràcia espanyola”. Els socialistes, per la seva banda, han replicat als d’Alberto Núñez Feijóo criticant el seu estil de fer política sense “línies vermelles” ni tan sols amb la família del president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

El Suprem ja obre una porta a recórrer l’amnistia a Europa pel cas Tsunami

barcelona
judicial

La fiscalia demana al jutge Llarena que rectifiqui i amnistiï Puigdemont, Comín i Puig

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán desafia la UE i aterra a Moscou per parlar amb Putin

barcelona
estat espanyol

El jutge suspèn la declaració de Begoña Gómez i la torna a citar el 19 de juliol

barcelona
ESCÒCIA

L’SNP admet una derrota “molt perjudicial” per als plans d’un nou referèndum

BARCELONA
REGNE UNIT

Starmer celebra l’“inici del canvi” i Sunak assumeix la desfeta històrica dels ‘tories’

BARCELONA
estat espanyol

Begoña Gómez arriba al jutjat per declarar com a investigada

barcelona
regne unit

Qui és Keir Starmer, el futur primer ministre britànic?

barcelona
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA