Política

regne unit

Starmer comença a nomenar els membres del seu govern

L’exsindicalista Angela Rayner serà la número dos del nou gabinet laborista i Rachel Reeves es convertirà en la primera dona en dirigir el Ministeri d’Economia

El nou primer ministre britànic, el laborista Keir Starmer, va per feina. Un cop confirmada la majoria absoluta del Partit Laborista i després de rebre l’encàrrec de Carles III per formar govern, ha promès governar per a tothom davant el número 10 de Downing Street i poc després han començat a arribar a la residència oficial del primer ministre britànic els membres del nou govern.

La primera en entrar al número 10 de Downing Stret ha estat Angela Rayner, que serà la número dos del govern. Aquesta exsindicalista exercirà de viceprimera ministra i ministra de Cohesió Territorial. Rayner ja era la lloctinent de Starmer a l’oposició, càrrec pel qual va ser elegida per la militància del partit i no directament pel seu líder, informa l’agència Efe.

Darrera seu ha creuat la porta de la residència oficial del primer ministre britànic, Rachel Reeves, que serà la nova ministra d’Economia, convertint-se així en la primera dona en ocupar aquest càrrec en la història del Regne Unit.

El nomenament de Reeves, una economista ortodoxa, partidària del rigor fiscal i que va treballar en el Banc d’Anglaterra, era àmpliament esperat després d’haver fet de portaveu d’economia com a diputada de l’oposició. I parlant d’economia cal destacar el nomenament de Jonathan Reynolds com a ministre d’Empresa i Negocis. El seu paper és clau per impulsar el creixement econòmic promès per Starmer.

Un altre nom que ocuparà un lloc destacat en el nou govern laborista és el de David Lammy. Estudiant de Harvard i amic personal de l’expresident dels Estats Units Barack Obama, ocuparà el ministre d’Afers Estrangers en un moment especialment complex amb desafiament importants per davant com ara les guerres a Ucraïna i a la Franja de Gaza. Crític de l’antic president dels EUA Donald Trump, el nou cap de la diplomàcia britànica tindrà la missió de resoldre alguns temes pendents de l’anterior govern conservador, com ara concloure l’acord sobre l’encaix de Gibraltar a la UE després del Brexit.

Starmer ha confiat a Wes Streeting la sanitat, un dels grans desafiaments del nou govern. Streeting és un dels laboristes més populars i més estimats per la seva combativitat i habilitat per argumentar.

Per ocupar dues carteres sensibles com són Defensa i Interior, Starmer ha optat per la veterania. Ha confirmat com a ministra de Defensa John Healey, que va formar part del govern laborista de Gordon Brown, mentre que ha elegit a Yvette Cooper, que també ha format part d’anteriors gabinets laboristes, com a titular del departament de l’Interior. A més, ha estat la veu del partit en el complex debat de la immigració. Entre altres noms que ja han estat confirmats figura el de Bridget Phillipson que serà la ministra d’Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells dels Maragall

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona