Política

estat francès

La participació al migdia a la segona volta de les legislatives franceses és del 26,63%, la més alta des del 1981

També supera lleugerament la registrada fa una setmana a la mateixa hora

A la Catalunya del Nord també creix

La participació en la segona volta de les eleccions legislatives a l’Estat francès era del 26,63% a les 12 del migdia, la més alta en més de quatre dècades, segons informa el Ministeri de l’Interior. Concretament, és la més elevada des de 1981. La xifra suposa un augment de set punts i mig respecte de les últimes legislatives de 2022, quan la participació es va situar en un 18,99%. També supera a la registrada fa una setmana, a la primera volta, quan a la mateixa hora havien votat el 25,9% dels electors. És confirma, doncs, la tendència a l’alça de la participació.

Pel que fa a la Catalunya del Nord, la participació ha augmentat gairebé de tres punts. És calcula que és del 27,81% al Departament dels Pirineus Orientals, segons informa L’Indépendant. En la segona volta de les legislatives de 2022, el nombre d’electors que havia votat al migdia era del 24,82%. Segons el mateix mitjà, la participació d’aquest diumenge també es lleugerament superior a la registrada fa una setmana a la mateixa hora al Departament dels Pirineus Orientals, que es va situar en el 26, 33%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia