Política

parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup a l’Eurocambra

Patriotes per Europa del primer ministre hongarès aspira a convertir-se en la força dominant d’extrema dreta en el Parlament Europeu

El moviment polític impulsat pel primer ministre hongarès, l’ultraconservador Viktor Orbán, amb el qual aspira a convertir-se en la força dominant d’extrema dreta en el Parlament Europeu, va aconseguir aquest dissabte reunir els suports suficients per constituir-se com a nova família política al Parlament Europeu, segons informen les agències europees.

El líder ultraconservador hongarès, el país del qual va assumir l’1 de juliol passat la presidència semestral de la Unió Europea, va anunciar el 30 de juny passat des d’Estrasburg la seva intenció de formar un nou grup parlamentari dins de l’Eurocambra anomenat Patriotes per Europa sota la promesa d’una “nova era” que “canviarà la política europea”.

El mandatari hongarès i líder el governant Fidesz, va fer l’anunci juntament amb els líders dels altres dos grups d’extrema dreta fundadors d’aquesta nova facció, l’austríac Partit Llibertat (FPOe) i el moviment opositor txec Aliança de Ciutadans Descontents (ANO) de l’exap de govern Andrej Babis.

Des d’aleshores, cinc partits més s’han unit a la família d’Orbán, entre ells el Partit per la Llibertat (PVV) de l’ultra neerlandès Geert Wilders, i els també partits d’extrema dreta portuguès Chega i espanyol Vox.

Patriotes per Europa sumaven així té 31 eurodiputats. Tot i que Orbán sumava així suficients eurodiputats per constituir-se com a nova família política al Parlament Europeu –en calen almenys 23 de set estats membres diferents–, li faltava obtenir el suport de partits d’almenys dos països diferents més.

Amb l’anunci dissabte de l’entrada a la nova aliança d’extrema dreta del Partit Popular danès i del flamenc Vlaams Belang, Patriotes per Europa obté el suport dels partits de set països que li faltava per ser reconegut com a grup parlamentari a l’Eurocambra.

Orbán ja ha anunciat que dilluns se celebrarà a Brussel·les una reunió amb els partits que formen el nou grup i, segons el primer ministre hongarès, aleshores ja es coneixerà també la decisió del partit francès d’extrema dreta Reagrupament Nacional (RN) de Marine Le Pen sobre si entra o no a la família. La Lliga de l’italià Matteo Salvini també ha manifestat el seu interès en el nou grup polític, però no ha confirmat la seva participació. En cas que el partit de Marine Le Pen se sumi a l’aliança d’Orbán, Patriotes per Europa podria ser el tercer grup polític de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sàhara occidental

França reconeix l'autonomia del Marroc com la via per solucionar el conflicte

barcelona
política

El PSOE es compromet a impulsar l’acord entre ERC i el PSC

barcelona
POLÍTICA

L’Estat declara “il·legals i il·legítims” els tribunals que van condemnar Companys

barcelona
política

El text del preacord confirma la sobirania fiscal plena però no hi fixa cap horitzó temporal

barcelona

Pere Casellas repeteix com a primer secretari del PSC de Figueres

FIGUERES
política

El PSC, en silenci fins al veredicte de la militància d’ERC

barcelona
economia

Pimec veu l’acord com una “notícia excel·lent” i demana “altura de mires”

barcelona
política

El Govern diu que té previst el creixement de l’Agència Tributària

barcelona
política

L’eventual ple d’investidura d’Illa apunta al 7 o 8 d’agost

barcelona