Política

Merkel "se sent molt a gust" a Mallorca

Cimera hispano-alemanya

La canceller d'Alemanya, Angela Merkel, ha mostrat avui la seva gratitud a les autoritats Balears per la possibilitat de celebrar la XXI Cimera hispano-alemanya a Palma, cosa que, segon diu, "li ha permès visitar l'illa per primera vegada".
Merkel ha insistit que la seva presencia a Mallorca representa "un moment molt especial" per ella i pels turistes i residents alemanys que viuen a l'illa, on, segons ella, "s'hi senten molt a gust".

Davant les paraules de la canceller, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, li ha expressat el seu agraïment per "haver elegit el millor lloc possible per fer una Cimera entre Espanya i Alemanya" i on la canceller Merkel "juga com a casa, perquè hi ha prop de 30.000 residents alemanys i quatre milions més, a l'any, que hi fan turisme".

Acords bilaterals
A banda de fer referència a la idoneïtat del lloc escollit, Zapatero i Merkel han coincidit que davant una "certa desacceleració econòmica" per la situació dels mercats financers, la UE ha d'apostar per noves mesures i per més transparència per a prevenir els problemes.

A la cimera bilateral, l'economia i la cooperació contra el territori i el canvi climàtic han estat l'argument de la majoria de les sessions de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.