Política

Ajustada victòria del PSOE a les eleccions, segons el baròmetre del CIS

Si demà es fessin eleccions generals, el PSOE obtindria la victòria de forma ajustada amb el 40,2% dels vots (entre 158 i 163 diputats), el PP el 38,7% (entre 153-157), IU-ICV el 5,8% (5-6), CiU el 3% (10) i ERC el 2,1% (6), segons el darrer baròmetre del CIS. D'aquesta manera i segons el resultat del Centre d'Investigacions Sociològiques, el PP retallaria distàncies amb el PSOE, que, amb tot, aconseguiria la victòria.

Pel que fa als líders polítics, José Luis Rodríguez Zapatero és el més ben valorat, seguit de Mariano Rajoy i Josep-Lluís Carod-Rovira. En quart lloc hi ha Josep Antoni Duran Lleida. Per altra banda, un 67,1% dels electors valoren entre regular i molt dolenta la gestió del govern socialista i un 80,6% qualifiquen entre regular i molt dolenta la feina del PP al capdavant de l'oposició. Zapatero inspira poca o cap confiança a un 56,4% dels electors i Rajoy a un 74,5%.

Un 78,5% dels enquestats qualifica la situació política de l'Estat entre regular i molt dolenta i un 84% qualifica igual la situació econòmica. Un 15,3% dels enquestats considera que la gestió de l'executiu socialista en matèria de terrorisme ha estat molt dolenta i el 33,9% creuen que ha estat dolenta pel que fa a l'habitatge. El govern de José Luís Rodríguez Zapatero suspèn en gairebé tots els àmbits, però els enquestats consideren en la seva majoria que el PP ho hagués fet igual o pitjor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.