Política

política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

Sans diu que estan parlant en paral·lel de les “quatre carpetes” obertes, i que on més s’ha avançat és en la del finançament singular

Veu “possible” un acord a final de juliol si bé admet que no sap si serà “suficient” perquè el validi la militància

“Les negociacions segueixen obertes i amb el PSC avancen a bon ritme respecte les quatre carpetes que estem treballant”. Així ho ha exposat aquest migdia la portaveu d’ERC, Raquel Sans, que fins i tot ha reconegut que la que té a veure amb “la clau de la caixa”, la del finançament singular, “és la que està més avançada”. Això sí, ha evitat entrar en més detalls, limitant-se a dir que mantenen una negociació “viva” i “fluïda”. “És el terreny de joc que vam delimitar, estem parlant de les quatre qüestions”, ha insistit. Això vol dir que, dividits en quatre equips de treball paral·lels, s’està parlant sobre la resolució del conflicte polític amb un referèndum, d’un finançament singular que comporti la sobirania fiscal, d’una millora dels serveis públics i de la llengua com a “ciment” de la nació catalana. Sans ha dit que ERC veu “possible” tancar un preacord amb el PSC en el termini anunciat fa unes setmanes, abans de final de juliol, per dur-lo llavors a la validació de la militància, a qui encara s’està informant aquests dies en un procés d’assemblees territorials. En aquest sentit, però, de la mateixa manera la portaveu ha admès que serà “molt complicat” que les bases ratifiquin res si l’acord no és bo. “Ja es veurà si els punts de trobada són suficients”, ha reconegut.

Sans ha dit que també estan parlant amb Junts, i que no tanquen la porta a un acord per investir Carles Puigdemont, però ha reiterat que aquest escenari hauria de passar per un pacte previ entre els socialistes i Junts del qual ERC es renta les mans. “Quan tinguin l’abstenció del PSC ja en parlarem, correspon a Junts obtenir-la”, reblava. La republicana, en tot cas, ha dit que cal “contemplar” l’escenari d’un retorn i detenció de Puigdemont abans d’un ple per investir Illa que pot condicionar un possible acord entre ERC i PSC, però tampoc ha entrat a valorar-lo més. “Vam ser molt sincers sobre les dificultats que tindria l’aplicació de la llei, és la realitat que ja prevèiem”, ha subratllat Sans, que en tot cas ha dit que no va sortir “cap acord” de la cimera independentista d’ahir a Waterloo que va servir per valorar precisament com cal respondre a la inaplicació de la llei d’amnistia per part dels principals òrgans judicials als grans líders de l’1-O. Sans també ha negat que ahir es demanés als representants d’ERC, Marta Vilaret i Juli Fernández, que no pactin amb el PSC, i ha reiterat que el partit “no és favorable” a una llista unitària amb Junts en cas de repetició electoral. “Som opcions polítiques diferents”, ha tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA