Política

Montilla considera "millorable" l'actitud de Madrid en l'aplicació de l'Estatut

"No es tracta de córrer molt i fer les coses malament, sinó d'anar a bon ritme i no acceptar tàctiques dilatòries"

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, considera que l'actitud del Govern espanyol en l'aplicació de l'Estatut és "millorable", encara que està "satisfet" amb el ritme del desenvolupament estatutari, i ha advertit que no acceptarà "traspassos a qualsevol preu" per la proximitat de les eleccions generals.

Montilla ha comparegut en la roda de premsa posterior al consell de govern català, hores abans de la reunió a Madrid de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, que ha d'acordar la transferència d'almenys quatre competències i obrir noves ponències, com la que estudiarà el traspàs del servei de Rodalies de Renfe.

Preguntat per la seva impressió sobre l'actitud del Govern en la negociació estatutària, Montilla ha assegurat: "Això és com allò del got mig ple o mig buit, i normalment el got no està del tot buit ni està del tot ple; jo crec que està mig ple, ho podem deixar així i, per tant, millorable, tot i ser conscient de la complexitat dels temes".

"Tot és millorable, però estic satisfet per com van les coses", ha afegit el president català, que no ha volgut avançar detalls sobre els resultats que aquesta tarda s'anunciaran a Madrid després de la tercera reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat.

No als traspassos electoralistes
En aquest context, Montilla no creu que s'hagi de produir una acceleració del desenvolupament estatutari en els pròxims mesos, sinó que ha apostat per "anar treballant i fer les coses amb rigor".

"No fer traspassos a qualsevol preu perquè vénen les eleccions, perquè no és el nostre sistema de treball", ha explicat Montilla, qui també ha rebutjat que es puguin produir "tàctiques dilatòries" o "paràlisi" en coses que es puguin anar transferint.

Montilla ha insistit que "no es tracta de córrer molt i fer les coses malament, sinó d'anar a bon ritme i no acceptar tàctiques dilatòries, i avançar amb pas ferm".

Respecte que l'interlocutor sigui ara la nova ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, Montilla ha assegurat que això no afectarà la política del Govern amb les qüestions de l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona