Política

política

Marta Rovira anuncia que voldria tornar aquest mateix dissabte

Desitja assistir presencialment a l’assemblea de dones d’ERC a Olesa de Montserrat, després de passar per Vic

Ho acabarà de decidir en les properes hores, si bé es mostra “emocionada”

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha fixat la data d’aquest mateix dissabte, 13 de juliol, com la del possible retorn a Catalunya, després de més de sis anys a l’exili a Ginebra. “Ara, ja sí, podem començar a celebrar-ho. M’agradaria molt poder tornar i participar dissabte a l’assemblea de dones d’ERC”, s’ha confessat aquest matí a RAC1. “No sé si serà possible, avui tenim moltes reunions però m’encantaria aparèixer allà”, ha avançat. L’assemblea de dissabte està convocada per la Secretaria de Feminismes del partit a dos quarts d’onze del matí a Olesa de Montserrat, si bé abans passaria pel seu Vic natal per poder estar primer amb la família.

L’anunci l’ha fet després que ahir a la nit el jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García-Castellón decidís arxivar la causa del Tsunami, que investigava Rovira i nou persones més per un possible delicte de terrorisme, poques hores després que la Sala del Penal del mateix tribunal hagués declarat la invalidesa de les seves diligències des del 29 de juliol del 2021, ja que va prorrogar-les un dia més tard del termini màxim que dona la llei. Segons Rovira, suposa una “certa justícia poètica” la manera com es pot desencadenar el seu retorn, per un defecte de forma pel que fa als terminis. I ha lamentat que el jutge porta molt temps prorrogant la causa per poder-la “polititzar”. “Estic emocionada, és un moment molt especial i ahir vaig haver de pessigar-me varies vegades”, ha afegit.

Rovira, en tot cas, ha mantingut un punt de prudència i ha explicat que encara no ha pres la decisió definitiva sobre el moment exacte del retorn, ja que segueix volent esperar un parell de dies per veure com poden reaccionar les acusacions particulars i què li poden dir els seus advocats. La secretària general d’ERC va marxar a l’exili el 23 de març del 2018, la vigília que hagués d’anar a declarar al Tribunal Suprem, citada pel jutge Pablo Llarena, que li imputava aleshores, entre altres, un delicte de rebel·lió.

El retorn, si es consuma, arribarà en plena crisi interna del partit, en què ara fa les funcions també de presidenta per la retirada d’Oriol Junqueras, fins que el 30 de novembre plegui ella mateixa, en el moment que es votarà triar un nou president i una nova executiva. Ella ha demanat que hi hagi una renovació, però Junqueras ha expressat la intenció d’optar-hi de nou, fet que ha obert un esvoranc dins del partit entre partidaris i detractors del fins ara president. Rovira també pilota les negociacions per a un possible pacte d’investidura amb Junts i especialment el PSC -que sempre haurà de sotmetre’s a la militància-, les quals d’aquesta manera podrà acabar de dirimir a Catalunya. La vigília del seu possible retorn a la vida pública a Catalunya, divendres a la tarda, ERC també té convocada executiva i consell nacional per analitzar l’informe intern que s’està redactant aquests dies pel cas dels cartells dels Maragall, i prendre mesures en conseqüència per mirar d’acabar amb la polèmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Moscou reconeix que entre els alliberats hi havia espies dels serveis secrets

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Hamàs crida a un “divendres de la ira” en el funeral de Haniyeh, ja enterrat a Qatar

BARCELONA
política

Albiach, partidària d’ajornar el debat d’investidura si Puigdemont torna i és detingut

barcelona
política

La participació a la consulta d’ERC supera ja el 50%

barcelona
AMÈRICA LLATINA

Els EUA reconeixen el rival de Maduro com a guanyador a Veneçuela

BARCELONA
política

Les bases d’ERC decideixen si canvia el cicle

barcelona
estats units

Trump Media cau a la borsa des que l’expresident s’enfronta amb Harris

barcelona
unió europea

La llei d’intel·ligència artificial de la UE entra en vigor

barcelona
regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial contra les protestes violentes

barcelona