Política

Guerra a Gaza

Israel bombardeja Deir al-Balah, a on va ordenar que anessin milers d’evacuats

Prop d’una vintena de persones moren en bombardejos al nord i el centre de l’enclavament palestí

Almenys 38.193 palestins han perdut la vida des de l’inici de l’ofensiva

Al voltant d’una vintena de palestins han mort arran dels bombardejos israelians de la passada nit a diversos punts de la Franja de Gaza, en especial al nord i el centre de l’enclavament. Un dels atacs ha afectat la ciutat de Deir al Balah, al centre de la Franja, on una mare i el seu fill han perdut la vida, segons informa Efe. L’exèrcit israelià havia ordenat en els últims dies a milers de palestins que es dirigissin cap a aquesta “zona segura”. Preguntat respecte de l’atac per la mateixa agència de notícies, els militars israelians s’han limitat a respondre que estan “realitzant comprovacions”.

Almenys setze persones més han mort en bombardejos a diversos punts de l’enclavament, nou dels quals a la Ciutat de Gaza. segons l’agència palestina Wafa. Sis de les víctimes han perdut la vida en un atac aeri contra una casa al nord del municipi, on els serveis d’emergències han pogut rescatar amb vida un infant. Tres civils més han mort i tres han resultat ferits per un bombardeig a l’àrea de Lababidi, al nord de la ciutat. A més, diverses persones han patit ferides en l’atac a un altre edifici del mateix municipi, on l’exèrcit israelià manté des de fa gairebé dues setmanes una “operació antiterrorista” contra Hamàs i la Gihad Islàmica. L’exèrcit israelià va ordenar ahir evacuar el barri de Tal al Hawa, al sud-oest de la capital, on avui ha realitzat “bombardejos d’artilleria i trets des d’helicòpters Apache”, d’acord amb l’agència Wafa. Aquest barri va ser l’escenari ahir de combats intensos entre les tropes israelianes i milicians palestins.

Els enfrontaments també continuen al sud de la Franja, on Israel manté la incursió a Rafah. Tres palestins han mort al barri de Tal al Sultan, a l’est de la ciutat meridional, i l’Exèrcit israelià afirma haver eliminat “desenes de terroristes” en combats a curta distància l’últim dia.

El foc israelià també s’ha concentrat en els camps de refugiats del centre de Gaza, com el de Nuseirat, on set palestins més han mort en un atac aeri contra una casa. Aquest camp es troba a només cinc quilòmetres de la suposada “zona segura” de Deir al Balah, a on s’han desplaçat milers de palestins que residien als barris de Sabra, Rimal, Tal al Hawa i Daraj de la Ciutat de Gaza, d’acord amb les ordres d’evacuació emeses per Israel.

En els 277 dies que dura l’ofensiva contra Gaza han mort 38.193 palestins i 87.903 han resultat ferits, segons les autoritats de la Franja, controlada per Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC no garanteix investir Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
estat espanyol

Begoña Gómez és querella també contra el jutge que la investiga

barcelona
política

Els militants d’ERC avalen Illa (PSC) com a president de la Generalitat

barcelona
àfrica

Almenys 21 morts en les protestes de joves pel cost de la vida a Nigèria

barcelona
guerra a europa

L’OIEA alerta de problemes amb la refrigeració en la central nuclear de Zaporíjia

barcelona
estats units

L’atur repunta al juliol i aviva la pressió per a una baixada de tipus

barcelona
guerra a gaza

Israel en “màxima alerta” i preparat per a la represàlia de l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El jutge que imputa Puigdemont per alta traïció també demana jubilar-se

barcelona
rússia

Moscou admet que entre els presos intercanviats hi havia espies

barcelona