Política

guerra a gaza

Israel negocia amb Egipte i els EUA construir una barrera subterrània a la frontera amb Gaza

Una de les premisses del primer ministre israelià per a pactar un alto el foc és frenar el contraban d’armes a través de la frontera entre Egipte i Gaza

Una delegació israeliana està negociant aquest dimarts al Caire amb Egipte i els Estats Units la construcció d’una barrera subterrània al llarg de la frontera amb la Franja de Gaza per a prevenir el contraban d’armes, ha dit a Efe una font de la Intel·ligència egípcia.

La delegació israeliana al Caire, encapçalada pel cap del Shin Bet –l’agència de seguretat interior–, Ronen Bar, “està discutint amb els egipcis i els estatunidencs la construcció d’una barrera subterrània a la frontera entre la Franja de Gaza i Israel amb l’objectiu de prevenir el contraban d’armes i l’excavació de túnels”, va assegurar l’informant, que ha demanat l’anonimat.

Israel “té la intenció de lliurar el control civil de l’encreuament de Rafah i de l’eix de Filadèlfia a Egipte una vegada que s’arribi a un acord integral de Gaza”, ha assegurat la font.

Israel va capturar al maig el costat palestí de l’encreuament de Rafah i des de llavors, Egipte el manté tancat fins que els israelians no es retirin i la gestió del pas sigui lliurada a l’Autoritat Palestina.

Una de les línies vermelles del primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, en les negociacions amb l’organització islamista Hamàs per a un alto el foc radica a frenar el contraban d’armes a través de la frontera entre Egipte i Gaza.

Els soldats israelians han assegurat que han descobert quilòmetres de túnels utilitzats pels membres del grup palestí per a emmagatzemar armament o preparar emboscades, i molts d’aquests accessos es trobaven prop del corredor Filadèlfia, que voreja la frontera amb Egipte, i que, segons Israel, servia a Hamàs per a transportar armes cap a l’interior de l’enclavament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.