Política

guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

El govern de Hamàs a Gaza ha assegurat que la majoria de les víctimes són dones i nens

Almenys 29 persones han mort i desenes més han resultat ferides en un atac israelià contra una escola on es refugiaven desplaçats en Khan Yunis, en el sud de la Franja de Gaza, han denunciat aquest dimarts les autoritats de Hamàs en l’enclavament.

La Mitja Lluna Roja Palestina ha confirmat que desenes de persones es van veure afectades després d’un atac a una escola en la zona d’Abasan, a l’est de Khan Yunis, i que els seus equips estan transportant als ferits a dos hospitals de la localitat, encara que no ha donat xifres de morts ni de ferits.

El govern de Hamàs a Gaza ha assegurat que la majoria de les víctimes són dones i nens, i ha destacat que “aquesta massacre es va produir després que l’ocupació cometés altres sis en els camps centrals, que van elevar el nombre de màrtirs a 60 durant les últimes hores”, segons un comunicat de l’Oficina de Mitjans del grup islamista.

En Khan Yunis es troben molts dels desplaçats per la invasió terrestre de Rafah, la ciutat més al sud de la Franja, on les tropes israelianes van entrar al començament de maig i on operen des de llavors.

De moment, Israel no ha confirmat l’atac contra Khan Yunis.

Les forces israelianes han concentrat avui el foc en el centre de l’enclavament palestí, devastat després de nou mesos d’una guerra que ja ha deixat més de 38.000 morts i milers de desapareguts.

La localitat més castigada ha estat el camp de refugiats de Nuseirat, situat a vuit quilòmetres al sud de la Ciutat de Gaza. En aquest camp, l’Exèrcit israelià va matar a 17 membres d’una mateixa família, inclosos 14 menors i dones.

A tan sols cinc quilòmetres d’aquí, en Deir al-Balah –una localitat on Israel va dirigir ahir als desplaçats de la Ciutat de Gaza–, una dona i el seu fill van perdre la vida pels intensos bombardejos israelians durant la nit.

Mentrestant, els mediadors d’Israel i Hamàs es troben negociant un pacte de treva que permeti l’alliberament dels 116 ostatges israelians que romanen captius a Gaza i l’entrada d’ajuda humanitària a l’enclavament.

Però ahir, el cap del buró polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, va dir que els actuals atacs de l’Exèrcit israelià en la Ciutat de Gaza i el centre de la Franja podrien retornar “al punt zero” les converses per a aconseguir un pacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.