Política

política

Llach augura que ERC anirà cap al “suïcidi” si fa Illa president

Confia que “entengui” que potser l’independentisme “sigui la sortida als seus problemes”

Celebra que hi ha “bons signes” per començar a recuperar la unitat del moviment, i creu que les entitats han de donar exemple

El president de l’ANC, Lluís Llach, consideraria un “disbarat” i un “error estratègic monumental“ que ERC investís el líder del PSC, Salvador Illa. “Si fan president Illa aniran bé per anar al suïcidi”, ha augurat a TV3. I si l’única alternativa és una repetició electoral, l’ANC n’és partidària. “Estem per un govern independentista i si el preu ha de ser noves eleccions, noves eleccions”, ha afegit Llach, que ha recordat que Illa va “lloar” el 155 i va lamentar que no s’hagués aplicat abans, i fins i tot va anar a manifestacions amb la ultradreta de Vox quan no ho feien “ni els prohoms més espanyolistes del PSC”. “Com a ANC ho rebutjo claríssimament, no pot ser president des del punt de vista independentista”, ha conclòs.

El president de l’Assemblea ha lamentat que “malauradament” està encertant totes les desgràcies que estan passant a ERC en els últims anys, i ha desitjat que “resolgui els seus problemes, que netegi el que s’ha de netejar, que és molt, i que agafi la senda tradicional del partit”. “Desitgem que fins i tot els partits que s’estan repensant i estan en crisi entenguin que potser l’independentisme sigui la sortida als seus problemes”, ha reblat en aquest sentit, ja que segons ell el moviment necessita “un centreesquerra fort”. Llach ha evitat reclamar una llista unitària de les forces independentistes en cas de repetició electoral, però ha recalcat que “l’important és que vagin amb l’aixopluc d’una estratègia i una idea precisa entre tots”. “Han d’anar junts en l’aspecte que han de dominar el Parlament”, ha considerat.

El president de l’ANC ha posat en valor la reunió a Waterloo diumenge passat entre partits i entitats independentistes i ha destacat que feia set anys que no es produïa una trobada similar. “Em sembla que la importància és aquesta, i assenyala el moment tan greu que vivim com a societat”, ha descrit, sense anar més enllà de dir que no hi havia ordre del dia, ja que els assistents van fer una promesa de discreció. “Vam xerrar, cadascú va posar sobre la taula les seves posicions sobre determinats aspectes”, s’ha felicitat.

Segons ell, en tot cas, hi comença a haver “bons signes” sobre la recuperació de la unitat del moviment i ha celebrat que Òmnium i la mateixa ANC, que duien temps allunyades, estiguin parlant i intentant col·laborar de nou. “El que no podem fer des de les entitats és fer els mateixos disbarats que ha fet els últims cinc anys la classe política, que és anar desunits”, ha sentenciat, per la qual cosa creu que elles han de “lligar complicitats” per mirar de ser “un bon exemple” per als partits. Llach, que creu que ara que es tornen a veure les conseqüències de la dependència cal “refer les complicitats” també amb la gent del carrer, confia que l’independentisme “ja ha d’haver après que, després de tants fracassos, només anant junt té força”. “Ara toca anar plegats”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El TSJC denega aplicar l’amnistia als condemnats pel 9-N

barcelona
REGNE UNIT

La meitat dels ‘tories’ defensarien una fusió amb el partit de Farage

BARCELONA
política

Llach augura que ERC anirà cap al “suïcidi” si fa Illa president

barcelona
política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

barcelona
ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

BARCELONA
política

Comín recorre al TGUE la decisió del Parlament Europeu de no acceptar-lo

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Escorcoll policial contra el germà de Pedro Sánchez a la Diputació de Badajoz

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA