Política

llengua

Metsola promet debatre l’ús del català al Parlament europeu

La presidenta del Parlament europeu, la maltesa Roberta Metsola, s’ha compromès amb el grup Verds/ALE en què s’integra ERC que, a la nova legislatura europea, es debatrà l’ús del català a la cambra. Segons ha informat l’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, Metsola, que és candidata a revalidar el càrrec, s’hi ha compromès a la reunió d’avui amb el grup parlamentari. La presidenta haurà de portar l’afer a la mesa de vicepresidents si ho demana un estat membre com previsiblement pot tornar a fer el govern espanyol, que ja va sol·licitar el debat sobre l’oficialitat del català, basc i gallec durant la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea.

Llavors, però, tal com recorda ACN, els membres de la mesa de la cambra no van prendre una decisió definitiva i es van comprometre a seguir analitzant la petició espanyola en espera també de les decisions que es poguessin prendre en el marc dels 27 estats al Consell. L’afer ha quedat congelat per la manca de consens al si del Consell d’estats tot i els intents del ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia