Política

política

Multitudinari últim adéu a Marta Ferrusola

En el funeral de la seva esposa, molt emocionat, l’expresident confessa: “ho he fet tan bé com he sabut i estic segur que ella ho ha fet més bé que jo”

Últim adéu a Marta Ferrusola, aquest matí a la capella del barceloní tanatori de Sant Gervasi. La cerimònia ha congregat al voltant de 500 persones, en una missa que ha estat un reconeixement a l’esposa de Jordi Pujol, que junt amb els néts del matrimoni ha pres la paraula al final.

“No estic content amb mi mateix, però ho he fet tan bé com he sabut i estic segur que ella ho ha fet més bé que jo”, ha reconegut Pujol, visiblement emocionat com ell mateix admetia. “No faré un bon discurs perquè estic condicionat i no puc. Us dic coses tan senzilles com que he estimat la meva dona”, de qui ha dit que ha tingut una vida marcada per dues idees fonamentals, el seu amor a Catalunya i la fe cristiana.

“Hem arribat al final de la nostra carrera, ella del tot, i jo gairebé. Segur que ha arribat amb plenitud. Jo no estic segur de mi mateix, però penso i espero que ella, des d’allà dalt, pugui seguir vetllant per mi, em podrà ajudar”, ha subratllat Pujol, que, al llarg del discurs, ha fet referència a les seves “imperfeccions” i “infidelitats” que Ferrusola l’ha ajudat a “superar”.

En aquesta línia, ha dit: “Respecte a Marta estic tranquil, estic més tranquil respecte a la Marta que a mi mateix”, ha assegurat Pujol, que ha dit que no sap si ha aconseguit exercir la seva fe “en conseqüència plena”.

A més de membres de la família, al funeral de Ferrusola hi han assistit l’expresident de la Generalitat Artur Mas, el president del Parlament, Josep Rull, els exconsellers Joaquim Forn, Jaume Giró, Joan Vallvé i Violant Cervera, entre d’altres, a més a més del president del FC Barcelona, Joan Laporta, o figures del món de la cultura com l’editor Eliseu Climent. En representació del Govern hi han assistit el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, i el secretari de Govern, Xavier Bernadí.

També s’han deixat veure nombrosos quadres i diputats de JxCat, com Isidre Gavín o els dirigents de Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà i Titon Laïlla.

“És desig de la nostra mare que el dia del seu comiat cantem cançons de muntanya”, posava al cançoner repartit als assistents, i que han cantat en diversos moments de la missa. Entre les cançons seleccionades figuren ’La vall del riu vermell’, ’La muntanya venerada’ i el ’Virolai’, que ha clausurat la cerimònia abans d’’Els Segadors’, que el públic ha cantat de manera improvisada.

Al llarg del funeral s’han recitat salms i resat el parenostre, i els néts han llegit unes paraules de Ferrusola, impreses també al recordatori de la cerimònia: “Si fos el cas, recordeu-me com el que he estat. Recordeu-me com a dona, mare, àvia, germana i filla. Com a amiga. En la meva catalanitat i en la meva fe. En la meva estima a la nostra terra i a la seva gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia