Política

Unes 400 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

Unes 400 persones s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Lloret de Mar, convocats per la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) en contra de la presència de la família reial espanyola a la població, en motiu de l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona. Els manifestants s’han reunit a l’estació d’autobusos de la població per posteriorment manifestar-se pels carrers de la població fins a un destí molt allunyat de l’espai inicialment previst per l’organització, a causa del vet efectuat pels serveis de seguretat de la Casa Reial, que els han obligat a fer l’acte a més de 200 metres de l’entrada del Palau de Congressos.

Ha encapçalat la manifestació una pancarta on es pot llegir "Fora la monarquia . Visca la Terra"; però també n’hi d'altres on es pot llegir “Catalan Repúblic” i una amb el lema “Fora república”. Els concentrats han cridat contra la monarquia espanyola i “ni Espanya, ni França: Països Catalans”

Entre els participants hi figura el president de l’ANC, Lluís Llach, i el coordinador de la comissió d’accions al territori de l’entitat, Jordi Pesarrodona; en nom d’Omnium hi ha Blanca de Llobet, a banda també del portaveu de l’entitat organitzadora, Quim Tell. Però també està manifestant-se contra la monarquia espanyola, Teresa Jordà; Dani Cornellà; Salvador Vergés i Francesc de Dalmases, entre altres.

En els 600 metres que separen l’estació d’autobusos i el Casino els manifestants han estat escridassats des d’un balcó amb crits de “Viva España y Viva el Rey”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia