Política

Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP per acceptar el repartiment de menors migrants

El partit ultradretà acusa Núñez Feijóo d’obligar els seus barons regionals a acceptar 400 mena

Vox ha anunciat aquest dimecres que dona per trencats els pactes de govern amb el PP després que aquest partit hagi acceptat el repartiment entre els comunitats autònomes de 347 menors migrants no acompanyats arribats a les Illes Canàries. El partit ultradretà ja havia amenaçat amb aquesta mesura si els populars acceptaven el repartiment.

Per Vox, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, és el responsable de “trencar els pactes de governs regionals en haver obligat els presidents regionals a votar sí al repartiment de 400 mena”. “Després de lliurar el CGPJ, RTVE, la Junta Electoral Central o aliar-se a Europa contra els interessos dels espanyols, el PP arriba a un nou acord amb el PSOE i confirma a on i amb qui vol estar”.

En un comunicat, el partit d’extrema dreta considera que “els consellers del PP han votat sí perquè Feijóo els hi ho ha ordenat, dins la seva debilitat i afany per agenollar-se davant [el president del govern espanyol, Pedro] Sánchez”. “Malgrat que fins ahir els presidents autonòmics s’havien compromès amb Vox a rebutjar el repartiment, Feijóo els ha cridat un a un aquest matí i els ha obligat a votar a favor de les pretensions de Sánchez”, ha afegit. Segons Vox, “els presidents autonòmics del PP han complert les ordres de Feijóo de manera unilateral, sense tenir en compte el seu soci de govern, i fins i tot faltant a la seva pròpia voluntat manifesta i compromesa en les conversacions internes mantingudes durant les últimes setmanes”.

En aquest sentit, la formació lamenta que Feijóo hagi “utilitzat els presidents regionals i els seus governs trencant de manera arbitrària i interessada una relació de lleialtat i col·laboració que ha portat a importants assoliments per als ciutadans de les regions”.

El partit celebrarà aquest dijous una reunió “urgent i extraordinària” del Comitè Executiu Nacional per “acordar els propers passos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia