Política

política

L’Audiència pregunta sobre l’amnistia als imputats del jutjat 13 o la consulta a Europa i al TC

L’Audiència de Barcelona demana a les parts personades en la causa del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, el primer que va obrir procediment contra l’1-O, que es pronunciïn sobre l’aplicació de l’amnistia i sobre la possibilitat de presentar una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), o sobre una qüestió d’inconstitucionalitat davant del TC, segons informa ACN.

L’Audiència dona cinc dies a les parts perquè diguin si s’ha d’amnistiar la vintena de processats, així com deu dies perquè manifestin si cal recórrer a la consulta judicial al tribunal europeu. El procediment va contra exalts càrrecs del Govern pels preparatius de l’1-O i es deriva directament de l’escorcoll policial a la conselleria d’Economia del 20 de setembre del 2017 a partir del qual la Fiscalia General de l’Estat va imputar els delictes de rebel·lió i sedició contra els polítics i activistes independentistes.

Entre els processats hi ha la llavors presidenta de la CCMA, Núria Llorach; els exdirectors de TV3 i Catalunya Ràdio Vicenç Sanchis i Saül Gordillo; qui va ser director de la delegació del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj; l’exsecretari general del Diplocat, Albert Royo; l’exinterventora de la Generalitat, Rosa Vidal; l’exsecretari de Comunicació del Govern, Antoni Molons; l’exsecretari de Difusió, Joaquim Nin; l’exdirector de Comunicació del Govern, Jaume Clotet; l’exsecretari general de Treball, Josep Ginesta; els responsables de TIC de Treball, David Palanques i David Franco; l’exdirector de Patrimoni, Francesc Sutries; l’exsecretari de Relacions Institucionals, Aleix Villatoro; l’exdirector de l’Idescat, Frederic Udina; l’exdirector de màrqueting de la CCMA, Martí Patxot; la responsable d’una nau que suposadament havia de servir de deixalleria per a l’1-O, Mercedes Martínez; el cap de Riscos del Centre de Seguretat de l’Administració Oberta de Catalunya, Joan Manel Goméz; un treballador de la Fundació.cat, Josep Masolivé; Marta Garsaball, que constava com a titular d’un compte bancari a Brussel·les que era titularitat de la delegació de la Generalitat; el responsable de la delegació a Ginebra, Manuel Manonelles; l’exdirector de Mitjans, Ignasi Genovès; així com l’exdirectora de serveis de Presidència, Teresa Prohias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia