Política

Rússia

La vídua de Navalni és declarada “terrorista” per les autoritats russes

El seu nom apareix a la llista del supervisor financer Rosfinmonitoring

Un tribunal rus va decretar dimarts presó provisional per a Iúlia Navalnàia, que viu a l’exili des del 2021

La dissident russa Iúlia Navàlnaia, vídua de líder opositor Aleksei Navalni, ha estat declarada “terrorista” per les autoritats de Rússia. El seu nom apareix aquest dijous a llista de “terroristes i extremistes” del supervisor financer rus Rosfinmonitoring.

Navàlnaia va prometre continuar des de l’exili la lluita del seu marit, mort en estranyes circumstàncies en una presó siberiana el passat 16 de febrer, un mes abans de les eleccions presidencials russes.

El passat dimarts un tribunal de Moscou va dictar presó provisional de dos mesos per a Navàlnaia, per suposadament participar en “una associació extremista”, i la va declarar en cerca i detenció. La resolució va ser emesa sense que la investigada hagi estat declarada encara “agent estrangera” pel govern rus ni s’hagi obert prèviament una causa penal contra ella. La vídua de Navalni va criticar en un missatge a les xarxes socials que les autoritats russes se saltin els procediments habituals per aquests casos.

L’opositora va acusar el president rus, Vladímir Putin, de ser l’assassí del seu marit i també “un criminal de guerra”. Navàlnaia va desitjar que Putin acabi tancat en una cel·la de la mateixa colònia penal siberiana on va morir Navalni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia