Política

Cimera de l’OTAN

La Xina deplora l’acusació de l’Aliança sobre el seu suposat suport a Rússia

El portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès defensa que el Pequín ha mantingut “una postura constructiva” en el conflicte

Lin Jian lamenta els “prejudicis” i la “mentalitat de Guerra Freda” de la declaració dels aliats

La Xina ha rebutjat aquest dijous les “acusacions infundades” de l’OTAN sobre el suport de Pequín a la maquinària de guerra russa en el conflicte contra Ucraïna. En una roda de premsa a Pequín, el portaveu del Ministeri d’Exteriors xinès, Lin Jian, ha afirmat que el contingut relacionat amb la Xina de la declaració de la cimera de l’Aliança Atlàntica està “ple de perjudicis, difamacions i provocacions”.

El portaveu ha volgut desmentir la “informació falsa” dels aliats i ha defensat que el seu país ha mantingut “una postura constructiva” respecte de la guerra a Ucraïna. Segons Lin, la Xina “no ha contribuït al conflicte a Ucraïna i ha mantingut una posició objectiva i justa”, buscant “activament solucions pacífiques i polítiques, una postura que ha estat reconeguda per la comunitat internacional”.

En aquest sentit, ha afirmat que la “retòrica agressiva” dels aliats “no reflecteix la realitat de la política exterior xinesa”. Segons ell, la declaració exagera les tensions a la regió d’Àsia i el Pacífic i està plena de comentaris bel·licosos amb “una mentalitat de Guerra Freda”. “L’OTAN, al celebrar el seu 75è aniversari, ha intentat projectar-se com una organització dedicada a la pau, però les seves accions passades als Balcans, l’Afganistan i Líbia expliquen una història diferent, una d’intervenció i desestabilització”, ha replicat el portaveu.

A parer seu, l’aliança militar occidental ha creat “una ansietat de seguretat que sovint és el resultat de les seves pròpies accions”. A més, ha criticat l’estratègia d’establir “un enemic imaginari per justificar la seva expansió i poder”. En aquest marc, ha demanat a l’aliança que no estengui la seva influència a la regió de l’Àsia i el Pacífic.

Pequín ja ha presentat protestes oficials a l’OTAN per aquestes afirmacions, a les quals s’“oposa fermament”, ha reblat Lin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.